BlogasPavadinimas

Gatvės muzikos diena (liūdesiai ir džiaugsmai)

Nesusipratėliams   iš www.day.lt “Muzikanto ir aktoriaus Andriaus Mamontovo iniciatyva nuo 2007 metų gegužės 5-oji paskelbta Gatvės muzikantų diena. Šią dieną visi, mėgstantys muziką ir muzikuojantys kviečiami išeiti į Vilniaus gatves, kiemus, skverus ir groti plačiajai visuomenei. Anot A. Mamontovo, muzika – kalba, suprantama visame pasaulyje. Šiai šventei parinkta diena, sutampanti su Europos diena.”

Gatvės muzikos dienoje (toliau  GMD) dalyvavau jau antrąkart, tad šiųmetinį renginį turiu su kuo palyginti. Pirmiausia apie reklamą- KUR JI? Apie šiųmetinę GMD informacijos buvo galima pasisimeti tik internete, nors praėjusiais metais informacijos apie GMD knibždėte knibždėjo ne tik internete, bet ir spaudoje bei televizijoje. Turbūt kaip tik tai ir įtakojo gatvės muzikantų bei klausytojų stoką. Praėjusiais metais Pilies gatvėje kas penkis metrus išgirsdavai vis kitą ritmą, o Sireikiškių parke klausytojų būriai  ant žolės klausėsi muzikos. Šiais metais neteko to pastebėti. Tai įtakoti galėjo ir tai, kad GMD išplito ir į kitus Lietuvos miestus tad, gatvės muzikantai bei klausytojai nesitelkė viename, Vilniaus, mieste. Gaila, nes dėl to neteko pajusti tos… tos… tos neįvardinamos atmosferos, kuria teko mėgautis praėjusiais metais per GMD. Dar paliūdėsiu dėl to, kad unikalūs bei labai talentingi gatvės muzikantai (arba šiaip populiarūs ar matyti per žydrąjį ekraną) užgožia tuos,  kurie yra mažiau talentingi, arba bent jau kelia mažiau triukšmo. Apmaudu buvo žiūrėti į aplink Hokshilą supančios MINIOS krašte dvi grojančias merginas. Taipogi man gėda, kad lietuviai tokie skūpūs. Retas, kuris nepašykštėdavo gatvės muzikantams litukų.

Bet kitais metais aš vis tiek keliausiu į Gatvės muzikos dieną, todėl, kad yra ir kuo pasidžiaugti bei už ką padėkoti. Dėkoju už Suicide Djs (tapau beviltiška jų gerbėja, atsiųskite kas jų dainų man, a?), už Skyders (per “Nimfomanę” taip šokau, kad manęs reikėjo pasisaugoti), už vilniečių grojusių prie Soprano ledainės improvizacijas, už galimybę groti kartu ir atrasti savo muzikinius sugebėjimus tiems, kurie muzikavo prie Vilniaus Rotušės, už PMP Rockers, už nuostabią kompaniją kentusią mane visą dieną. Ačiū!!! Ir daug kam dėkoju, bet tiesiog nežinau kaip Jus įvardinti, bet džiugu, kad bent jau “nupavaikslavau”  Jus.

Išvada: GATVĖS MUZIKOS DIENA- REIKALINGA.

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar