BlogasPavadinimas

Besikeičiantis Vilnius “Menas netikėtose erdvėse”

<![CDATA[

Myliu besikeičiantį Vilnių. Kultūringesnį, spalvingesnį ir šiltesnį. Jam keistis padeda “Vilnius- kultūros sostinė” projektai.  Šį savaitgalį vilniečius  ir priklydusius į Vilnių džiugino “Menas netikėtose erdvėse”( toliau MNE). Tai jau antrąkart vykstantis renginys. Deja praėjusiais metais atvykti į MNE man nepavyko, tad šiais metais pasistengiau tos klaidos nekartoti.  Meno projektų ieškojau antrąja MNE  dieną, t.y. šeštadienį.  Oras nebuvo pats maloniausias, bet pakenčiamas:)

 

 

Iš viso “užkliuvau” už 10 erdvių.  Smagiausius įspūdžius paliko keli. 

 Meno apropriacijų stalas.  Konstantino Sirvydo skvere buvo galima aptikti du stalus nukrautus įvairiausiais antspaudais. Raidės, skaičiai, reklaminiai, antireklaminiai šūkiai, įspėjimai, literatūros ir dailės citatos, piešiniai, portretai- visko buvo galima rasti. Labiausiai patikę atsidūrė mano užrašų knygelėje: “Visa krūtine užsigulk ant mano širdies kaip ant stalo”, “From the sound of stone comes the silence of space”, “Never invest your money in anything that eats or needs repainting”… Smagiausia ten kur pats gali prisidėti :)

Instaliacija Rožėm klotas kelias. Pribloškė. Galerijoje “Židinys” galėjai išvysti siuvinetus (kryželiu) automobilių kapotus ir kitas detalės. Geras tiuningas moterų automobiliams.

 

Sopranai. Įsimylėjau Tonio Soprano biustą, kurį radau Lietuvos teatro muzikos ir kino muziejaus kieme.

ŠMC direktoriaus ašara. Pravirkdyti nepavyko.  Turbūt jau visas ašaras buvo išverkęs:) Sunkiai radau, bet pasiklausiusi INFO centre gavau  labai susiorientuoti padedančią nuorodą- varteliai aplipinti mėlyna izoliacine juosta.

Kiti aplankyti projektai nepaliko įsimintino įspūdžio.  Fotosesijos- neblogai, bet kadangi vakare buvau palikta viena, tad pasinaudoti savitarnos fotoatelje negalėjau. Bet idėja nebloga. Latako gatvės lyrika nesudomino, Menas šlovina pramonę-paroda nebuvo tokia idomi kaip tikėjausi, bet labai patiko automobiliu paroda. Meno tunelis- liko manęs nesuprastas, Nebūk abejingas- patiko karvė gulėjusi ant kelio. Prevencija prieš karą keliuose. Hmm… kažko dar nepaminėjau. Mano princui-privertė prisiminti vaikystes pasakas apie princus ir princeses.

Deja be organizacinių nesklandumų nepraėjo ir šis renginys. Žemėlapiai buvo nepakankamai tikslus, tad ne viską buvo galima rasti (keliaujantis bokštas, menų kioskas…). Kai atrasdavau ieškomą erdvę, savanorių, kurie uždėtų antspaudą nebūdavo. Didžiulis pliusas už tarptautinius savanorius, kurie labai žaviai tardavo laba diena ir prašom.

Tikiuosi kitais metais MNE vėl bus, bet tegul buna tikrai NETIKĖTOSE erdvėse http://eziukasvilniuje.blogas.lt/420460/menas-netiketose-erdvese-justiniskese-bent-jau-netiketa.html

 


Beslampinėjant po Vilnių galėjai pamatyti FIDI didžiuosius šachmatus Katedros aikštėje.  Gaila, bet pačio turnyro nepamačiau.

 

 

]]>

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar