BlogasPavadinimas

Postcrossing’as ir mano kolekcija

Postcrossing’as turbūt jau visiems žinomas dalykas, kadangi apie tai rašė daug blogerių ( Kleiva, Vienastoks, Papaulius, Adis ir kt). Tai puikus atviručių  mainų projektas aprėpiantis visą pasaulį. Juo susidomėjau dar prieš didžiąją tinklaračių autorių registravimosi bangą, regis 2006 metais sausio mėnesį. Atradau šį projektą google.lt pagalba, nes ieškojau naujų būdų papildyti savo atviručių kolekciją, kurią kolekcionuoju nuo… 2001.


Postcrossing’o naudojimosi instrukcija :

  • užsiregistruoji www.postcrossing.com, kuo plačiau ir įdomiau užpildai savo profilį, nes gali gauti pasiūlymų apsikeisti atskirai nuo sistemos.
  • tada spaudi send a postcard ir gauni 1-5 adresus, kuriais privalai išsiųsti atvirutę. Pasiskaityk adresatų profilius, kad žinotum kokios atvirutės jie pageidauja (nors tai nebūtina, nes džiaugiasi visomis).
  • kai tik bus gautas pirmasis tavo išsiųstas atvirukas, adresatas jį užregistruos pagal kodą, kuri tu gavai su adresais ir NEPAMIRŠAI užrašyti ant atvirutės. O tada jau ir tau kažkur pasaulyje pradės siųsti atvirutes :)
  • taigi, išsiųsi vieną- gausi vieną, išsiųsi penkias-gausi penkias 😀
  • atvirutes geriausia pirkti knygynuose, nes ten jų būna visos pakuotės pagal temas. Beto taip pigiau, nei pirkti po vieną pašte. Jei siunti toliau (užu marių) nepagailėk primokėti už skubų siuntimą.
  • Beveik kas trečias tavo gautas adresas bus iš Suomijos 😀

Kartais būna atvirutės nepasiekia tikslo (įtariu, kad Lietuvos paštas čia pradangina). Pastoviai nesiuntinėju atviručiu, nes gi brangu, bet kai užeina tai visą menėsį tuo susergu.


Čia mano asmeninė statistika iš postcrossing projekto:

clipboard07

clipboard08

Beto yra labai neblogas lietuviškas postcrossing.lt tinklaraštis, jei nori parodyti kokias atvirutes gavai 😀

Kaip jau minėjau postcrossing’as tik vienas iš būdų pildyti mano kolekciją. Draugai, draugų draugai, šeimos nariai ir aš pati kiekvieną kartą kur nors nuvykdama privalau įsigyju atvirutė. Manau mano kolekcija jau visai solidi: daugiau nei 300 atviručių iš 68 šalių. O šios mano mėgstamiausios:

dscn3052dscn3056

Rusija                                                      Belgija (pati pirma atvirutė kolekcijoje)

dscn3065dscn3067

Abi iš Baltarusijos

dscn3060

Gruzija

dscn3040dscn3039

JAV                                                            Italija

dscn3041

Japonija

dscn3045

PAR

dscn3047

Naujoji Zelandija

Vėl pradėdu postcross’inti. Taigi siųsiu į Kiniją, Portugaliją, Vokietiją, JAV ir… Suomiją (kaip netikėta) 😀

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar