BlogasPavadinimas

Gal paDAROM09 tvarką?

darom09logodscn0035„Darom 2008″, įvykęs Lietuvoje ir Estijoje šių metų gegužės 3 d., planuoja turėti savo tęsinį. Šių metų balandžio 18 d. „Darom” tą pačią dieną įvyks iškart Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje ir Lenkijoje. Akcijos metu visi norintys galės švarinti Lietuvos miškus, pievas, parkus ir paežeres.

Praeitų metų “Darom 2008” neišpildė organizatorių lūkesčių, nes palyginti su estais pasirodėme labai kukliai. Estijoje jau renginio dieną buvo priskaičiuota virš 6 000 tūkst. tonų šiukšlių, kai tuo tarpu jei Lietuvoje buvo surinkta bent 100 tonų tai jau būtų neblogai. Gegužės 3 d. Estijoje šiukšles rinko apie 50 tūkst. žmonių arba 4 proc. gyventojų, kai tuo tarpu Lietuvoje dalyvių skaičius neviršijo 3 tūkst. arba 0,1 proc. gyventojų.

dscn0051Viena iš priežasčių lėmusiu tokį pasyvumą – laiko ir informacijos trūkumu. Lietuviai tiesiog nespėjo susiorganizuoti ir imtis iniciatyvos. Truko reklamos apie šią pilietinę iniciatyvą. Taip pat nepadėjo ir neoficialus lietuvių iškeltas “Darom” tikslas- aplenkti kaimynus estus.

Šį sykį lietuviško „Darom” organizatoriai tikisi turėti bent po vieną “Darom” susirinkimo tašką kiekviename iš 60 Lietuvos rajonų ir pritraukti bent 10 tūkst. dalyvių. Ir šiemet šiai akcijai pradėta ruoštis jau nuo sausio mėnesio, o dalyvių registracija nuo vasario 18 dienos.

Tikiu, kad šiais metais “Darom09” mastai bus nepalyginamai didesni, nes organizatoriai pasimokė iš klaidų jų jau nebekartoja.  Taigi dabar jau viskas priklauso nuo mūsų- ar ir toliau tiesiog kalbėsime kaip viskas blogai ir kaip mes teršiame gamtą, ar visgi imsimės ir kažką padarysime asmeniškai nuo savęs?

dscn0628Pačių akcijos dalyvių registracija  pradėdama nuo vasario 18d.  www.darom09.lt.

Aš ir šiais metais prisijungiu , o TU?

Nuotraukos iš “Darom08” Širvintų rajone.

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar