BlogasPavadinimas

Burbiškas savaitgalis

nepavadinta

5 laisvos dienos, per kurias mano veikla buvo ypač artima Burbai*. Jos filmai (9vnt), jos knygos (2vnt), pasivaikščiojimas su ja (1vnt). Pradedam nuo filmų:

  • Evan Almighty (Yvanas Visagalis).  Tai viena iš tų komedijų, kurios visai nejuokingos.  Turbūt dėl to, kad  tai puikios komedijos “Briusas Visagalis” tęsinys tam, kad daugiau money, money užsidirbtų. Vienintelis geras dalykas šioje komedijoje –  Steve Carell, kuris mane jau buvo sužavėjęs iš serialo “The Office”.
  • It’s a Boy Girl Thing (Tai vaikinas ar mergina?). Totali, amerikietiška nesąmonė.  Dešimtys jau yra tokių filmų, kai mama-dukra, tėvas-šuo, moksliukė-futbolistas susikeičia vietomis. Fe…

Minėtieji filmai tikrai nuvylė- prarastos 3-4 valandos gyvenimo.  O dabar tai, kas buvo nebloga pramoga.

  • 99 franko (14.99 euro). Knyga man nepatiko, bet filmas papirko gražiais ir profesionaliai nufilmuotais vaizdais, kuriuose gausu įspūdingų efektų. Vien tik haliucinacijos ko vertos, nors  buvo nereikalingų scenų- krūtys, pimpalai ir nesąmoningos šnekos.  Bet šiaip, puikus, ironiškas ir šizofreniškas filmas penktadienio vakarui .
  • Rocknrolla (Rokenrola). Kriminalinis trileris + juodas anglų humoras- tai negalėjo man nepatikti. Nors siužetas nėra nenuspėjamas, bet filmo nepabodo žiūrėti. Atradimas “Rock’N’Roll Queen”YouTube Preview Image
  • Rusalka (Undinė). Myliu rusiškus filmus. Jaučiu nostalgija “Šuriko nuotykiams”, “Kaukazo belaisvei” , “Afoniai”, bet pripažįstu, kad dabar jų filmai irgi pavydėtino originalumo.  Pažiūrėjus šį filmą norisi jį1202280563_045 įvardinti kaip rusiška “Amelija iš Monmarto”, nors iš tikrųjų šis filmas net ir geresnis. Sarkazmas šiuolaikiniui pasauliui (ypač reklamai), nepasakiška pabaiga-palieka liūdno filmo įspūdį ir  verčia susimąstyti.
  • Saulėlydis (Twillight). Paveikta masinės informacijos internete apie tai, koks tai nuostabus filmas, koks nuostabus Edvardas ir kaip pasižiūrėjus šį filmą, tavo gyvenimas įgauna prasmę, galiausiai ir aš jį pamačiau. Arba aš per sena, arba per mažai jausminga (ko norėti, juk jau minėtoji Burba sugalvojo nuostabų pseudonimą man -Frigidus Kalinus (Frigidiška Kalė)). Filmas paveikiantis visas paauglės, nes “pagrindinis veikėjas labai jau gražus ir kiekviena mergina norėtų atsidurti Belos vietoje”. Filmas nėra visiškai kvailas,  bet tai, kad tai virsta manija “numuša jo levelį”.  Kokia filmo esmė? Štai.
YouTube Preview Image
  • Awake (Pabudęs). Iki pažiūrint šį filmą nežinojau,  kad narkozės metu yra kažkiek procentų tikimybė, kad žmogus liks sąmonėje ir gali suvokti viską kas vyksta, bet nei pajudėti, nei pasakyti nieko negali. Vien tik tai suintriguoja pamatyti šį filmą, bet į visą tą keistą, atsitiktiną situaciję dar įsipainioja trilerio motyvas. Puikus filmas, nors neįspūdingas.
  • Requiem for a dreams (Requiem sapnams) Va čia tai filmas. Įspūdingas, paveikiantis. Filme gvildenama priklausomybės tema.  Narkotikai, televizija, pinigai, seksas, maistas- mes jaučiamės nuo to priklausomi, o kai kam tai gyvenimo prasmė.  Tai vienas iš tų filmų, kuris įstringa ilgai atmintyje.
  • Juno (Juno) Tema filmui- visai originali. Aktorė Elien Page- puiki. O visą kitą- vos vos. Bet smagu pažiūrėt ir pagalvot- “O ką aš daryčiau jos vietoje?”.

Nuo tiek filmų žiūrėjimų per nešiojamąjį kompiuterį, gulint lovoje, įtariu, kad galiausiai  man išsivystys kiaušidžių vėžys. Sveikesnė pramoga ( ne akimis) skaitymas.

  • Saulėlydis (Twilight) ir Jaunatis (New moon). Autorė Stephenie Meyer. Pažiūrėjus filmą, negalėjau neperskaityti knygų ir įsitikinti ar tik filmas manęs nesužavėjo. Pirmoji dalis “Saulėlydis” tikrai nebloga knyga. Įtraukiantis siužetas, aiškiau nei filme atsiskleidė charakteriai. Šią knyga “sukramčiau” per 3 valandas, o antrąja dalį “Jaunatis” jau per 5 valandas (apimtis abiejų knygų vienoda), nes siužetas ištemptas, daug nereikalingų veikėjų ir tas supanašėjimas su pasakos žanrų tikrai “numušė” norą skaityti.  Regis dar yra dvi dalis, bet kadangi antroji nesudomino, tai tik greit vikipedijoje perskaičiau kas gi gero juose atsiskleis. Ogi  nieko. Paprastos, paaugliškos knygos, kurios netinka man, nes aš išgyvenu kitokį saulėlydį- paauglystės.

Ilgas savaitgalis pilnas daug svetimų gyvenimų ir veikėjų.

O pasivaikščiojimas? Puikus. Gausybė apkalbėtų draugų, planų ir pasaulinių problemų.

*Burba- labai ištvirkusi mano draugė, kuri niekados manęs nesikviečia pas ją nakvoti, nors mane ji dievina ir beprotiškai, aistringai myli.

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar