Jau savaitgalį pajaučiau norą pasigaminti makaronus. Deja trūko ryžto grūstis į virtuvę ir žaisti “Virtuvės šefe”, kai ir taip maisto buvo užtektinai. Bet šiandien maisto jau nebebuvo, tad išnaršiusi virtuvines spinteles atradau siaurų, plonų makaronų, kitaip žinomu Spagetti vardu. Kadangi nei sūrio, nei pomidorų padažo neradau, o apie tokį dalyką kaip papriką- tik pasvajok, teko improvizuoti su tuo ką visada galima atrasti namie: morkos, svogūnai, grietinė. Gavau tokius studentiškus “biednus” spagečius, bet skanius ( o jei ir nebūtų, vis tiek sakyčiau, kad skanūs).
Studentiški spagetti
Reikės: 100gr spagetti makaronų, 2 vid.dydžio morkos, 1 vid. dydžio svogūnas, svogūno laiškai, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštas sviesto, prieskonių mišinio, pipiriukų maltų, 1 kubelis daržovių sultinio
Pradedam nuo morkų. Jas supjaustom griežineliais ir įmetam į puodą, kad apvirtų ( 10min). Tuo metu pradedam virti spagečius daržovių sultinyje. Kol viskas verda, susipjaustom svogūną, laiškus. Dar į atskirą puoduką įsimetam 2 šaukštus grietinės, 1 šaukštą sviesto, nepagailim prieskonių ir viską gerai išmaišom. Nepakenktu ir keletai minučių ant ugnies pavirinti. Kai viskas jau išvirs, pirmiausia pakepinam svogūniuką, sumetam morkytės, sudedam spagečius ir pakepinam, o tada galima ir tą grietinės-sviesto padažiuką supilt. O tada ogni cosa. Delizioso!
Patarimas-vitaminas
* Kad nepervirtų spagetti makaronai, geriausia jų nedavirti. Tikri italai tik puskiečius juos ir valgo (Čekuolis taip sakė)
Didelė nuotrauka.Didesnės gal nereik? Ir didesnės nebemoku
Comments are closed.