BlogasPavadinimas

Velykinis desertas- Torrijas

Velykos jau ant nosies, tai kodėl gi  nepasigaminus ką nors tradicinio, bet kad būtų tinkama lakto-vegetarams:) Tradicinis, Velykinis, ispaniškas desertas Torrijas- kaip tik :)

Internete variantų kaip pasigaminti šį desertą- milijonai, tad susiradau pati elementariausią ir lengviausią:)

dscn1853Reikės:

O.5 l pieno, cinamono lazdelės arba 2 a.š. malto cinamono, trupučiuka citrinos žievelės, prancūziško batono (geriausias variantas- kuo senesnis ir kietesnis), cukraus

Pirmiausia pieną verdam su cinamonu ir citrinos žievelėmis. Pavirus kokias 5 minutės, nukošiam arba išrenkam žieveles ir lazdeles. Tada tą pieną vėl ant ugnies, įpilam 6 šaukštus cukraus ir verdam dar 5 minutės. Galiausiai išverdame šiokį, tokį sirupą. Į jį, riekutę, o riekutės mirkiname supjaustyto batono riekutes. Tik įkišam ir ištraukiam, nes kitaip ištiš ir įkris į puodo dugną. Štai todėl geriausia jei batonas posenis ir sukietėjęs- ne taip greit ištiš.

Suvilgytas riekutes kišam į orkaitę  ir ten džiovinam-kepam apie 15 minučių ( kol jos išdžiūs). Apibarstome cukrumi (geriausia būtų ruduoju) ir skanaujame. Jei nepatinka saldumas- nerekomenduoju :)

Tiesą sakant tikėjausi, kad gausis kas nors įdomesnio skonio, o ištikrųjų gavosi patobulintas, saldus batonas. Svarbiausia, kad mano kolegės greit jį “sukapojo”, o aš irgi neatsilikau.

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar