Ra-bar-ba-rai, ra-bar-ba-rai..Man patinka skiemenuoti šį pavadinimą. Jis visada man skambėjo taip egzotiškai, nepaisant to, kad vaikystėje kaime juos vogdavau iš gretimo kaimyno (tamsiosios praeities faktas). Dažniausiai iš jų darydavome kompotą. Rausvą tokį, ekologišką 😉 O dabar pamėginau lietinius blynus su jais išsikept. Iš antro karto pavyko (pirmąkart supratau, kad nemoku blynų išsikept).
Blynams reikės : 300g miltų, 0.5 l. pieno, 0.25l. vandens, druskos žiupsnelio.
Rabarbarų įdarui reikės: 600 g rabarbarų, nuvalytų ir susmulkintų 1 cm gabalėliais; 4 š. cukraus; 2 š. miltų; 1 š. sviesto. (idėja forelles)
Sumaišom visus blynams skirtus produktus ir maišom tol, kol nebelieka “monkų” (tokių apvalių guzelių). Paliekam 15 min. išbrinkt. Tada įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus kepame blynus.
Rabarbarų įdarui sumaišome visus skirtus produktus ir apkepame svieste ant nedidelės ugnies, kol rabarbarai suminkštės apie 10-15 minučių. Šia mase pertepame lietinius blynus. Įdaras saldžiarūgštis, tad cukraus pudra nepakenks. Skanaus 😉
Comments are closed.