BlogasPavadinimas

Lietiniai su rabarbarų įdaru

Ra-bar-ba-rai, ra-bar-ba-rai..Man patinka skiemenuoti šį pavadinimą. Jis visada man skambėjo taip egzotiškai, nepaisant to, kad vaikystėje kaime juos vogdavau  iš gretimo kaimyno (tamsiosios praeities faktas).  Dažniausiai iš jų darydavome kompotą. Rausvą tokį, ekologišką 😉 O dabar pamėginau lietinius blynus su jais išsikept. Iš antro karto pavyko (pirmąkart supratau, kad nemoku blynų išsikept).

dscn2259Blynams reikės : 300g miltų, 0.5 l. pieno, 0.25l. vandens, druskos žiupsnelio.

Rabarbarų įdarui reikės:  600 g rabarbarų, nuvalytų ir susmulkintų 1 cm gabalėliais;  4 š. cukraus; 2 š. miltų; 1 š. sviesto. (idėja forelles)

Sumaišom visus blynams skirtus produktus ir maišom tol, kol nebelieka “monkų” (tokių apvalių guzelių). Paliekam 15 min. išbrinkt. Tada įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus kepame blynus.

Rabarbarų įdarui sumaišome visus skirtus produktus ir apkepame svieste ant nedidelės ugnies, kol rabarbarai suminkštės apie 10-15 minučių. Šia mase pertepame lietinius blynus. Įdaras saldžiarūgštis, tad cukraus pudra nepakenks. Skanaus 😉

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar