Dievinu sriubas… ir dėl to kalta- mama, nes ji nors nėra didžiausia kulinarė, bet sriubas verda dieviškai. Tad nieko keisto, kad sriuba man- maistas nr.1. Kadangi, kai tik atšyla oras mama palieka mane vieną gyventi savarankiškai bute, tad ir maistą tenka pačiai gamintis. Šįkart norėjau kokios nors neįprastos, bet gaivios sriubos.
Reikės: 1 citrinos, 0.5 l daržovių sultinio, 1.5 šaukšto ryžių, 1 šaukšto sviesto, 200 ml pieno, prieskonių mišinio pagal skonį
Sumaltus ryžius pakepinti svieste. Užpilti sultiniu, išmaišyti, įdėti smulkintą citrinos žievelę. Virti 5min. ant mažos ugnies. Baigiant supilti pieną ir 1 citrinos sultis. Sriubą perkošti ir atvėsinti. Pasūdyti, jei trūksta sūrumo (aš druskos vergė-sūdau viską).
Nors skonis neįprastas sriubai (rugštoka-kartoka), bet man ji patiko. Reiks pakartot
Comments are closed.