BlogasPavadinimas

Skaitau skaniai #6

Žmonija, nepastebėdama prasmės, slypinčios kiekvieno žmogaus gelmėse, nuolat žvalgėsi į išorę ir per amžius veržėsi tik tenai. Šitaip darydama ji tarėsi pažinsianti, kas ir dėl ko sukūrė šį pasaulį.

∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞

Gyvenimas – nuostabus dalykas, jei liaujiesi apie jį galvoti.

∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞

Nėra jokių priežasčių, dėl kurių gėris negalėtų triumfuoti taip pat dažnai, kaip ir blogis. Bet kokio dalyko sėkmė priklauso nuo to, kaip vieningai jo imamasi. Jeigu egzistuoja angelai, tai kodėl jiems nesusibūrus į mafiją?

Sudėtinga paaiškinti, kuo šis rašytojas mane žavi. Sutrinku pasakojant draugams  Kurto Voneguto knygos “Titano sirenos” siužetą, nes pati išgirtu, kaip tai kvailai skamba: ” Čia apie milijardierių, kuris dėl kito žemiečio, kosmose patekusio į kažkokią neaiškią zoną ir įgijusio galią, būti blaškomam po visatą bei numatyti ateitį, planų, buvo grobiamas marsiečių, tapęs vos ne “Visiškai abejingo viešpaties bažnyčios” mesiju, o galiausiai išskrido į Titano planetą…”. Tikrai keistokai skamba, bet visame šiame fantastiniame siužete atsiskleidžia nuostabi idėja- niekas laisvos valios neturi. Kiekvienas yra kažkieno, galingesnio sugalvoto plano dalis.  Tikėjimas, kad esi atsitiktinumų auka- naivus. Jei tau sekasi, tai tikrai ne dėl tavo sugebėjimų ar dėl netikėtai susiklosčiusių palankių aplinkybių, o todėl “kad regis, ten aukštai, kažkas tave myli”.

9/10

Tas, kuris nori pakeisti pasaulį iš esmės, privalo turėti genialių sugebėjimų gražiai pateikti bet kokią šlykštynę, šaltakraujiškai pralieti svetimą kraują ir turėti po ranka solidžią naują religiją, kurią galima būtų įdiegti žmonėms per tą trumpą atgailos ir baimės laikotarpį, kuris paprastai ateina po didesnių žudynių.

∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞∞♦∞

Nesakyk man tiesos ir aš tau jos nesakysiu.

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar