BlogasPavadinimas

Susitikimas su Čekuoliais

Vakar dalyvavau labai įdomioje paskaitoje “Kliūčių valdymas gyvenime” ar kažkaip panašiai…  Šį seminarą vedė Edita Sirvidytė- Čekuolienė, o kartu atvyko  Algimantas Čekuolis, kuris yra kilęs iš mano krašto (t.y. Širvintų rajono). Kaip sakė jo žmona “Pirmą kartą gyvenime, kai Čekuolis mano šešėly… “, tad pradėsiu nuo to, apie ką buvo pasakojama paskaitoje.

Žmogui per gyvenimą “irtis” padeda trys dalykai:  kūnas, protas ir jausmai. Jei nors viena dalis yra sutrikdoma, tai ir kita dalis pradeda nekokybiškai funkcionuoti. Paprasčiau tariant, visos ligos nuo nervų. Pavyzdžiui, jei “susuka” radikulitas dešiniojoje pusėje, tai reiškia, kad problemos, stresai yra susiję su moterimis esančiomis šalia jūsų, jei kairiojoje pusėje- su vyrais.  Visas neišleistas pyktis, susikaupę stresai pasirodo psichosomatinių  ligų (fizinės ligos, kurių šaltinis psichologinės problemos) pavidalų.

Kaip išgyventi tas gyvenimo kliūtis? Išlaukti.  Kad būtų lengviau, padeda  visų 6 streso būsenų žinojimas . Kai supranti kurioje esi, gali bent atsikvėpti, kad žinai, kiek dar liko :) Kad būtų lengviau suvokti, įsivaizduokime tokią situaciją. Naktį niekaip negalėjai užmigti (TV, Internetas, nemiga, vakarinė kava), tad vėlai užmigai. Po kokių 3 valandų girdi skambant žadintuvą… Juk stresas? Štai kokias būsenas tenka patirti.

  1. Situacijos neigimas ( …negali būti, kad tai mano žadintuvas skamba, kad tai man reikia keltis….)
  2. Pyktis ant savęs (… na kodėl nenuėjau anksčiau miegoti, kodėl aš tokia kvaila, juk žinojau, kad bus tik sunkiau…)
  3. Derybos su savimi (… dar 5 minutes pamiegosiu, bet nevalgysiu pusryčių… dar 10 minučių pasnūduriuosiu, bet eisiu ne pėsčiomis,  o važiuosiu troleibusu… )
  4. Depresija (… nieko nespėju, atrodau baisiai, kodėl aš tokia nelaiminga,  net kavos negaliu sau leisti išgerti, kas per gyvenimas…)
  5. Situacijos priėmimas visiškai be emocijų (… iki darbo/universiteto/mokyklos nubėgsiu… tada padarysiu tą ir aną…)
  6. Viltis (… ryt savaitgalis, miegosiu ilgai, gyvensiu gražiai ir laimingai…)

Paskaita baigėsi mintimi, kad ir kokie tie stresai, bet jie mūsų gyvenime yra reikalingi. Be jų džiaugsmas ir ramybė nebūtų tokia siekiamybė.

O štai tada Algimantas Čekuolis pasakojo apie prisiminimus, keliones, knygas, moteris, sveikatą… Taigi, labai apie daug ką. Štai keli perliukai :

“- Man 78 metukai.

(pauzė)

– O kodėl niekas nesako Ooo…? Aš laukiau. ”

(Apie D. Grybauskaitę)

“- Man patinka D. Grybauskaitė, bet aš negaliu to pasakyti (viešai). Pirma, aš ženavotas, antra ji prezidentė”

(Atsakymas į klausimą, iš kur semiasi tiek sveikatos)

“- Pirmiausia, aš  myliu žmones. Visada esu arba įsimylėjęs, arba prieš įsimylėjimą, arba po. Antra, niekada nenuobodžiavau. Nebuvo laiko liūdėti, laiko ligoms. Nefunkcionuojantys organai atrofuojasi, o aš visada užimtas”

“- Negalima skaityti gerų knygų, žiūrėti gerų filmų ar klausytis geros muzikos. Reikia skaityti geriausias knygas, žiūrėti geriausius filmus ir klausytis geriausios muzikos, nes tam ne tiek daug laiko gyvenime  turime.”

Kaip matot, turėjau puikų vakarą 😉 Žaviuosi ne tiek tuo, apie  ką jis kalba, ar kokiu protingu jis yra laikomas, o juo gyvenimu.  Nepraleiskite progos, jei  jis kur šalia pristatinės savo naujausią knygą, nes tikrai įdomu pasiklausyti šio žmogaus 😉

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar