Šįkart mėginau pasigaminti turkišką patiekalą pavadinimu kapuska. Receptas rastas čia. Tikrai skanus, sotus troškinys.
Reikės:
1 vidutinio dydžio kopūsto,
1 svogūno,
3 skiltelės česnako,
4 valgomieji šaukštai ryžių,
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos,
1 valgomasis šaukštas ypač aštraus pomidorų padažo arba pastos,
druskos, raudonųjų pipirų, imbiero ir raudonėlio,
2lvandens,
truputėlis alyvuogių aliejaus.
Supjaustome kopūstą (didesniais gabaliukais), supjaustome svogūną ir česnaką. Pakepiname juos 3-4 minutes keptuvėje su truputėliu alyvuogių aliejaus, tada sudedame ir kopūstus ir dar 5 minutes kepiname. Įberiame prieskonius. Įpilame pomidorų padažą, pastą ir ryžius. Sumaišome ir užpilame vandeniu. Troškiname apie 10 ar daugiau minučių, kol kopūstai ir ryžiai suminkštės. Skanaukite.
Comments are closed.