BlogasPavadinimas

Norvegiškoji Lefse

Jau antrą savaitę gyvenu viena, tad galiu, nesibaimindama mamos žvilgsnio už nugaros, drąsiai šeimininkauti. Žinoma, išvykdama liepė namų nesudeginti, tad labai smarkiai virtuvėje neeksperimentuoju.

Šįkart mane sudomino valgis, kuris net facebook’e turi savo grupę. Nors iš tiesų grupę turi ir daug keistesni dalykai;) Lefse- tai tradicinė, norvegiška duona-blynas.

Ingridientai:

  • 4 puodeliai bulvių košės
  • 1/4 puodelio sviesto
  • 1/2 riebios grietinėlės
  • 2 arbatinius šaukštelius cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1.5 puodelio miltų

Pirmiausia išsiverdame bulves, sutriname ir taip pasidarom bulvių košės. Nelaukiant, kol atvės, supjaustome sviestą ir įmaišome į ją. Kai bulvių košė jau atvėso,  sumaišome su miltais, cukrumi, druska ir grietinėle.  Tada išminkome visą tešlą, lyg minkytume duoną. Padaliname tešlą į kiaušinio dydžio kamuoliukus ir kiekvieną atskirai iškočiojame bandydami išgauti apskritimą. Nepamirškit pasibarstyt miltų. Blynas turi  būti plonas, plonas…

Tada įkaitiname keptuvę ir atsargiai įdedame blyną. Kepame apie minutę, kol pradeda kilti puslelės, o tada apverčiame ir vėl minutėlei. Išimam iš keptuvės ir skanaujam;)

Dažniausiai valgomas šiltas, persitepus sviestu ir pasibarsčius cukrumi, bet aš pasitroškinau morkyčių, svogūniuko ir įpakavusi į lefse labai skaniai suvalgiau. Įdaras priklauso nuo fantazijos, bet siūlyčiau sūrio, daržovių ir gautusi norvegiškas kebabas :)

Tam, kad išgautum autentišką lefsę reikia daugybės specialių įrankių, tokių kaip “kočelas” su randeliais, spec. mentelės ir pan. Aš sukausi su priemonėmis, kurias turiu namie. Kaip daryti tikrąją lefsę galima atrasti čia.

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar