BlogasPavadinimas

Įspūdžiai iš Gruzijos. 3 dalis

Kiekvienos šalies kultūra  taip pat atsiskleidžia per savo tradicinę virtuvę ir valgymo ypatumus. Gruzijoje įprasta, kad restorane ar kavinėje valgai su savo kompanija atskirai nuo kitų lankytojų, atitvertas širma ar net atskirame kambarėlyje. Maistą užsako vienas žmogus (dažniausiai vyras) visam stalui. Viskas labai šeimyniška, kas kiek nori, tiek įsideda maisto. Dauguma restoranų ir kavinių gali pasiūlyti savo “namų” vyno. Gruzinų virtuvė suteikia galimybę paskanauti ne tik šašlykais, bet ir kitais, dažnai nemėsiškais, patiekalais.

Baklažanai su graikinių riešutų pasta        Tradicinė vynuogių degtinė “Čača”

Moliniame dubenyje keptos bulvės su mėsa, svogūnais …

Gruziniškas, sausas, baltas vynas                    Chačiapuris (daug sūrio…)

Tradicinės gruziniškos salotos (agurkas, pomidoras, graikinių riešutų pasta)

Pasakiškai skanūs kepti pievagrybiai su sūriu

Už tokius pietus (be išvardintų dar + vandens porą buteliukų, kriaušinio limonado, duonos ir dar kažko mėsiško, ko jau nebe prisimenu), kuriais tikrai sočiai pasimaitino 4 su pusė (sūnėnas) asmenų- 90 larių (su arbatpinigiais). Iš šios sumos vien tik vynas ir “Čača” kainavo 30 larių (1laris- 1.5 lito).

Bet tikruosius valgymo ypatumus atskleidžia gruzinišką užstalė. Tostai (ilgi, ilgi, ilgi…), pastoviai pildomos taurės vyno ir gruziniškos dainos…

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar