Tikėjausi, kad šaldytuve beklaidžiojanti imbiero šaknis jau nebebus panaudota pagal paskirtį, bet lietuviškas pavasaris privertė pakeisti planus. Gulinėju lovoje ir geriu litrais imbierinę arbatą, saldinuosi imbieriniu sirupu ir smaguriauju kristalizuotu imbieru. Šios ilgos, šaltos, gripingos ex-žiemos atradimas!
O receptas, kaip pasigaminti aštraus skonio saldainiukus ir sirupą, rastas skaniai kvepiančioje Kepykloje nr.5, kurioje šeimininkauja Rusvaplaukė.
Kristalizuotas imbieras ir sirupas
Reikės: 0,5 kg imbiero šaknies, 0,8 kg cukraus, 1l vandens, druskos žiupsnis
Imbierą nulupame ir supjaustome norimais gabaliukais. Kuo smulkiau ir ploniau supjaustysite, tuo mažiau jausis aštrumas. Užpilame vandeniu ir verdame 20 minučių. Nupilame vandenį (arba ne, jei norite tikrai aštraus sirupo), užpilame nauju, suberiame druską, cukrų ir verdame tol, kol imbiero gabaliukai pasidarys skaidrus, o sirupas bus skystas kaip medus. Man teko palaukti 25 minutes.
Sirupą supilame į stiklainiuką ( juo gardinsimės arbatas ir gyvenimą), o imbiero gabaliukus apvoliojame cukrumi ir leidžiame apdžiūti.
Patiks aštrumo gerbėjams:)