BlogasPavadinimas

Virtuvės eksperimentai. Panyras

Pirmas blynas būna prisvilęs ir ši tiesa, man pasitvirtino. Bandžiau pagal šį receptą pasigaminti ricottos, bet nepavyko. Nepasidaviau ir tada pamėginau pasigaminti kitokio sūrio, pavadinimu panyras.  Šis regis išėjo visai vykęs, nors labai mažas.

Labai aiškiai ir tiksliai viskas surašyta recepte iš nuostabių patiekalų namų- Jogosmityba.

5,5 l pieno (gali būti tiek kaimiškas, tiek pirktas parduotuvėje, svarbu, kad ne riebesnis, nei 3,5 proc.);

rūgšties:

arba – 1-2 citrinų sulčių,

arba – 0,5-0,7 l rūgpienio, jogurto, pasukų,

arba – 0,5-0,7 l raugintų išrūgų, likusių nuo seniau daryto sūrio,

arba – 2 šaukštelių citrinos rūgšties, ištirpintos 200 ml šilto vandens;

marlinio audinio atraižos.

Pieną supilkite į didelį storasienį puodą ir užkaiskite. Nuolat maišydami pieną užvirkite. Mentele retkarčiais atgramdykite puodo dugną, kad pienas neprikrekėtų ir neprisviltų. Nuolat stebėkite, nes paprastai atsitraukus nuo viryklės bent minutėlei, pienas išbėga. Užvirus pienui puodą nukaiskite. Iš lėto maišant supilkite pasirinktą rūgštį į pieną.

Atsiskiria citrinos geltonumo spalvos išrūgosAtsiskiria citrinos geltonumo spalvos išrūgos

Jei pasirinktas rūgšties kiekis buvo pakankamas, pienas susitrauks į varškę, ir atsiskirs skaidrios citrinos geltonumo išrūgos. Jei pienas nesusitraukė, ar išrūgos balkšvos, reiškia, kad pasirinkta rūgštis buvo nepakankamai rūgšti, arba naudotas per mažas jos kiekis. Tuomet galima įpilti papildomai.

Perkoškite panyrą per dvigubą marlinį audinįPerkoškite panyrą per dvigubą marlinį audinį

Turinį nukoškite per dvigubą marlinį audinį, įklotą į sietą. Varškę galite perplauti po šaltu vandeniu, kad išsiplautų rūgštis, galinti įtakoti panyro skonį, bet tai daryti nėra privaloma. Jei panyrui ruošti naudojote natūralią rūgštį, išrūgų neišpilkite – jas naudosime sriuboms virti, o suraugintas – gėrimams maišyti. Marlinį audinį pakabinkite su sūriu virš kriauklės, kad nusivarvėtų likęs skystis, arba prislėkite lentele ir svoriu ant plokščio paviršiaus. Pirmu atveju panyras bus minkštesnis, antruoju – kietesnis. Laikykite 20-40 minučių. Jei norite pasigaminti saldžios varškės (Chenna), sūrio neslėkite, tiesiog nuspauskite perteklinį skystį rankomis, suėmę marlės kraštus.

Išeiga: 650 g slėgto panyro, neslėgto – 725 g.

Bijodama antrojo prisvilusio blyno, šį sūrį dariau iš ketvirtadalio visų ingridientų normos. Tad to sūrio gavosi man tik tiek, kad paragauti buvo galima 😉 Man patiko. Skonis lyg varškės sūrio, tik jis toks… kitoks. Švelnesnis, ne toks sausas ir vientisesnis .

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar