Dar vienas žingsnis link abiturientiškų prievolių pabaigimo. Anglų įskaita jau įveikta, tad priešaky liko tik egzaminai. 3!!!
Kadangi sesuo Ramūnė (štai ir apie tave parašiau 😉 ) persikraustė atgal į namus, ne tik tylos ir ramybės mažiau beliko, bet ir vietos virtuvėje. Mikrobangų krosnelė, skrudintuvė, trintuvė, garų puodas… Būtent pastarąjį nusprendžiau pagaliau išmėginti, nes man atrodė neįtikėtina, kad maistas po garinimo tikrai bus tinkamas valgyti, o tuo labiau, kad šis maisto ruošimo būdas yra pranašesnis už tradicinį virimą ar kepimą.
Garuose virti avinžirniai su morkomis
Morkos 200 gr
Avinžirniai 100 gr (prieš tai 12 valandų mirkyti)
Sezamo sėklos, sojos padažas
Nedrąsiai į apatinį garpuodžio lygmenį sudėjau išmirkytus avinžirnius, vienu lygiu aukščiau supjaustytas morkas. Įpyliau vandens ir įjungiau jį 30 minučių.
Išgirdus čaižų skambtelėjimą, skeptiškai pažvelgiau pro apgaravusią puodo sieną į morkas abejodama ar jos tikrai bus išvirusios. Mano nuostabai, atidarius puodą atradau išvirusius avinžirnius ir nuostabiai ryškias, saldžias morkytes. Užsibėrusi sezamo sėklų ir įsipilusi sojos padažo labai skaniai papietavau.
Garų puodo labai toli į spintelę nenukišau, nes tikrai dar reikės ne kart juo pasinaudoti. Daržovės po garinimo ne tik išsaugo ryškią spalvą, vitaminus, bet ir skonį.
Gal visai ir neblogai, kad sesuo atsikraustė
Comments are closed.