BlogasPavadinimas

Garuose virti avinžirniai su morkomis

Dar vienas žingsnis link abiturientiškų prievolių pabaigimo. Anglų įskaita jau įveikta, tad priešaky liko tik egzaminai. 3!!!

Kadangi sesuo Ramūnė  (štai ir apie tave parašiau 😉 ) persikraustė atgal į namus, ne tik tylos ir ramybės mažiau beliko, bet ir vietos virtuvėje. Mikrobangų krosnelė, skrudintuvė, trintuvė, garų puodas… Būtent pastarąjį nusprendžiau pagaliau išmėginti, nes man atrodė neįtikėtina, kad  maistas po garinimo tikrai bus tinkamas valgyti, o tuo labiau, kad  šis maisto ruošimo būdas yra pranašesnis už tradicinį virimą ar kepimą.

Garuose virti avinžirniai su morkomis

Morkos 200 gr

Avinžirniai 100 gr (prieš tai 12 valandų mirkyti)

Sezamo sėklos, sojos padažas

Nedrąsiai į apatinį garpuodžio lygmenį sudėjau išmirkytus avinžirnius, vienu lygiu aukščiau supjaustytas morkas. Įpyliau vandens ir įjungiau jį 30 minučių.

Išgirdus čaižų skambtelėjimą, skeptiškai pažvelgiau pro apgaravusią puodo sieną  į morkas abejodama ar jos tikrai bus išvirusios. Mano nuostabai, atidarius puodą  atradau išvirusius avinžirnius ir nuostabiai ryškias, saldžias morkytes. Užsibėrusi  sezamo sėklų ir įsipilusi sojos padažo labai skaniai papietavau.

Garų puodo labai toli į spintelę nenukišau, nes tikrai dar reikės  ne kart juo pasinaudoti. Daržovės po garinimo ne tik išsaugo ryškią spalvą, vitaminus, bet ir skonį.

Gal visai ir  neblogai, kad sesuo atsikraustė :)

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar