Pavasaris man patinka, nes tada ne tik saulė man suteikia energijos, bet ir besiplečianti žaluma, kurią galiu suvalgyti. Visą šaltąjį sezoną kopūstas ir morka buvo pagrindinės mano vartojamos daržovės (kitos labai brangios arba chemija kvepiančios), o dabar net laukuose galiu surasti tai, ką galiu suvalgyti. Bandžiau garšvas, bet nepatiko… O dilgelės nenuvylė.
Taip pat pabandžiau daiginimą. Perlinių kruopų neverta net bandyti (teko išmesti), o avinžirniai su pupelėmis labai puikiai sudygo. Nors ir kaip šiurpiai atrodė avinžirniai ( šeimynykščiai sakė, kad tai kažkokie “Svetimi”, o man kitokios asociacijos kilo), bet sriuba iš jų buvo labai skani.
Trinta dilgėlių ir avinžirnių sriuba
200 gr avinžirniu (sudaigintų arba ne)
150 gr porų
200 gr dilgėlių
25 gr sviesto
1 l vandens
pipiriukai, druskytė
Avinžirnius (jei nedaiginti), reik prieš gaminant pernakt mirkyt vandenyje. Tada virti 1 litre vandens, o po 30 minučių į puodą suberti ir susmulkintus porus. Dar po 10 minučių sudėti jau nuplikytus dilgėlių lapelius ir gabalėlį sviesto. Dar po 10 minučių suberti visus prieskonius pagal nuojautą ir baigti virti. Visą sriuba sutrinti ir skanauti;)
Comments are closed.