BlogasPavadinimas

Naujas, skanus pomėgis

Kelis kartus per metus keičiasi mano pomėgiai. Būna, kad kokius 2 mėnesiu tik paišau, sekantį mėnesį laisvalaikiu tik skaitau, o dar kitą atsidarau apdulkėjusią rankdarbių priemonių spintelę ir konstruoju papuošalus.  Taip šios trys “bangos” vis keitė vieną kitą per visus metus iki šiol, kol supratau, kad atradau dar vieną pomėgį. Vis daugiau ir daugiau praleidžiu savo laisvo laiko išbandydama naujus receptus, neragautus maisto produktus ar tiesiog skaitinėdama receptų knygas.  Nors tinklaraštyje jau kuris laikas vien tik  receptus ir viešinu, bet tik dabar suvokiau, kad tai tikrai tapo mano mėgstama veikla. Gaila, kad mano šeima, kol kas dar labai kritiškai žiūri į tai, ką išdarinėju virtuvėje, bet nuo to tik geriau klasiokams, kurie degustuoja tai, ką aš padarau.

Lavašo traškučiai


Reikės:

Lavašo

Grietinės

Cinamono, cukraus (saldus variantas)

Druska, sezamo sėklos, džiovinta paprika, ketčupas… (sūriam variantui)

Eiga labai paprasta. Indelyje sumaišome grietinę su cinamonu ir cukrumi. Plonai ištepame lavašą ir sukarpome/supjaustome mažais gabaliukais. Sudedame į skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių) tol kol paruduoja. Viskas tai pat jei norit sūriu traškučių, tik vietoj cukraus/cinamono visokių prieskonių pridedate.

Kuskusas su daržovėmis

Reikės:

Kuskuso kruopų 200gr

Įvairių daržovių (aš šaldytuve radau svogūno laiškų, marinuotų šparaginių pupelių, morkų)

Daržovių sultinio 0,4 l

Sviesto arba aliejaus

Kuskuso kruopas užpilti užvirusiu sultiniu. Uždengti ir palikti 10 minučių. Morkas sutarkuoti ir pakepinti keptuvėje su trupučiuku sviesto. Sudėti supjaustytas šparagines pupelės ir taip pat pakepinti su morkomis. Svogūno laiškus smulkiai susmulkinti ir taip pat sudėti į keptuvę. Galiausiai suberti išbrinkusias kuskuso kruopas, druską, prieskonius. Viską gerai išmaišyti ir pietauti:)


Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar