BlogasPavadinimas

Kaip išlaikyti istorijos egzaminą 100%?

Žinoma,  svarbiausia reikia to labai norėti ir tikėti, kad gali. O taip pat mokytis, mokytis, mokytis…  Pasidalinsiu savo patirtimi, kaip aš ruošiausi jam. Tikiuosi, kad ji bus naudinga tiems, kurie kitais metais laikys šį egzaminą ir sieks ypač aukštų rezultatų.

http://th09.deviantart.net/fs50/PRE/i/2009/261/c/e/Student_by_mirchiz.jpg

Student by Mirchiz

1) Jau vasara pradėjau po truputi draugauti su istorijos vadovėliais. Jų krūva ant stalo “kirbino” sąžinę ir vis pasiskaitinėdavau prabėgom.

2) Kai atsirado egzamino programa (1.Herodotas. Sokratas. Platonas; 2. Graikijos kultūros įtaka Europai…), pradėjau detaliai konspektuoti viską “papunkčiui”. Kadangi tų punktų nemažai, užsibrėždavau, kad per savaitę bent po 4-6 punktus įveikčiau.

3) Apie tą patį skaitydavau iš kelių vadovėlių, knygų.

4) Konspektų sąsiuvinį stengiausi padaryti tokį, kad labai greit rasčiau tai, ką primiršau. Klijuodavau žemėlapius, paišydavau “Minčių žemėlapius”, lipindavau spalvotus lapelius…

5) Konspektuodavau galvodama, kad tai bus pagrindinis šaltinis kart0jimui ir vėliau jokių vadovėlių atsiversti negalėsiu. Tad kuo aiškiau sau ir informatyviau.

6)Per istorijos modulį, konsultacijas spręsdavau užduotis su šaltiniais ir testus. Bet tik pirmą pusmetį, nes tai daryti vienai  namie sekdavosi žymiai geriau ir greičiau. Į modulius, jei jie vertingi, galima eiti ne tik pas savo mokytoją, bet ir pas kitą, tik reik susitarti.

7) Kai jau visi testai ir šaltiniai atrodė išspręsti ( buvę egzaminai taip pat) pradėjau ieškoti senų testų knygų. Bibliotekose, o tuo labiau knygynuose jų nesurasite, bet istorijos mokytojai turi prikaupę, tik reik paprašyti.

8) Per Lietuvos nacionalinę televiziją ir BTV rodo puikių dokumentinių-istorinių filmų. Verta pasižiūrėt, nors tam reik kantrybės (ištvėriau kokius 2 :D).

9) Ruošimasis istorijos olimpiadai labai padėjo pagilinti lietuvos istorijos žinias.

10) Kartojimuisi padėjo klasiokės parodytas “kortelių  būdas”. Ant vienos pusės užrašai klausimą, teiginį (pvz. Steigiamojo susirinkimo svarbiausieji nutarimai) ant kitos atsakymą, išplėtotus faktus (pvz. Žemės reforma, litas, Konstitucija…)

11) Rytą prieš egzaminą atsiverti bet kurį konspektų puslapį ir perskaitai. Aš atsiverčiau Vokietijos, Italijos susivienijimus, o iš to būtent buvo šaltinis 😀

Sėkmės, nes jos irgi prireiks :)

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar