Šiomis dienomis karšta. Net mano mažame miestelyje atjungė visiems karštą vandenį, nes vis tiek jo niekas nenaudoja. Taip pat mano miestelyje akimirksniu dingsta arbūzai iš parduotuvių, nes valgyti sunkiau ir karščiau- savižudybė. O aš šiandien dariausi juodųjų serbentų šerbetą, kuris labai greit tirpo, bet vis tiek atgaivino akimirkai.
Reikės:
Juodųjų serbentų
Cukraus
Vandens
Ingridientų kiekis priklauso nuo to, ar nori daugiau rūgštelės ar ne…
Juoduosius serbentus su šlakeliu vandens kaitiname puode ant nedidelės ugnies, tol kol jie suminkštėja (10min.). Tada juos pertriname, perkošiame per sietelį, nes odelės nereikalingos šerbeto gamyboje.
Ant nedidelės ugnies 200 ml vandens ištirpiname cukrų. Tada padidiname ugnį ir užviriname sirupą. Jį paverdame 4-5 min. Kuo daugiau cukraus įdėsite, tuo daugiau serbentų rūgštelės prarasite, tad geriausias būdas- ragauti ir spręsti, ar reikia dar.
Cukraus sirupą ir uogų masę išmaišome, ataušiname, sudedame į plastikinį indelį ir 2 valandoms kišame į šaldiklį. Po to šerbetą reikia išimti ir su šakute suardyti ledo kristalėlius. Taip kartoti dar 2 kartus.
O vėliau gaivintis juo… ir greitai:)
Įkvėpta Ignės puodo.