Vienas įsimintiniausių vasaros kvapų- šiltnamio pomidorų. Ypač lapų ir šakelių. Tas kvapas į nieką nepanašus. Dievinu, kai mama jau pavasarį ant palangės, lepintis saulės spinduliais, išrikiuoja mažus pomidorų krūmus ir jų kvapas pasklinda po namus. Vasara iškeliavę į šiltnamius jie dar labiau pradeda skleisti jį, deja izoliuoti permatomos plevelės sienomis.
Dabar stengiuosi atsivalgyti ne tik kvapo, bet ir pačių pomidorų, nes žiemą tos “nitratuotos, bekvapės į pomidorą panašios” daržovės, nei antioksidantais, nei skoniu negali pasigirti. Bet krimst ką tik nuskintus pomidorus darosi nebe įdomu, tad bandau jiems suteikti kitokį pavidalą, pvz. sriubos.
Paprasta pomidorų sriuba
- 1kg pomidorų
- 0.5 l daržovių sultinio
- 70 gr pomidorų pastos
- gabaliukas sviestp
- du mažus svogūniukai
- pipiriukai, druskytė, prieskoninės žolelės…
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti odelės. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti su sviestuku keletą minučių. Pomidorus supjaustyti ir sudėti į keptuvę su svogūnais. Kepti apie 10 minučių. Tada visą keptuvės turinį sutrinti smulkintuvu ir supilti į daržovių sultinį. Dėl spalvos įdėti pomidorų pastos. Pavirti 10 minučių, sudėti prieskonius. Truputi palaukus ir užbalinus grietine nedelsiant skanauti.
Comments are closed.