BlogasPavadinimas

Vasaros kvapas

Vienas įsimintiniausių vasaros kvapų- šiltnamio pomidorų. Ypač lapų ir šakelių. Tas kvapas į nieką nepanašus. Dievinu, kai mama jau pavasarį  ant palangės, lepintis saulės spinduliais, išrikiuoja mažus pomidorų krūmus ir jų kvapas pasklinda po namus. Vasara iškeliavę į  šiltnamius jie dar labiau pradeda skleisti jį, deja izoliuoti permatomos plevelės sienomis.

Dabar stengiuosi atsivalgyti ne tik kvapo, bet ir pačių pomidorų, nes žiemą tos “nitratuotos, bekvapės į pomidorą panašios” daržovės, nei antioksidantais, nei skoniu negali pasigirti. Bet krimst ką tik nuskintus pomidorus darosi nebe įdomu, tad bandau jiems suteikti kitokį pavidalą, pvz. sriubos.

Paprasta pomidorų sriuba

  • 1kg pomidorų
  • 0.5 l daržovių sultinio
  • 70 gr pomidorų pastos
  • gabaliukas sviestp
  • du mažus svogūniukai
  • pipiriukai, druskytė, prieskoninės žolelės…

Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti odelės.  Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti su sviestuku keletą minučių.  Pomidorus supjaustyti ir sudėti į keptuvę su svogūnais. Kepti apie 10 minučių. Tada visą keptuvės turinį sutrinti smulkintuvu ir supilti į daržovių sultinį. Dėl spalvos įdėti pomidorų pastos. Pavirti 10 minučių, sudėti prieskonius. Truputi palaukus ir užbalinus grietine nedelsiant skanauti.

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar