BlogasPavadinimas

Merfis

Lyg ir minėjau, kad esu ne vienintelė savo organizacijoje savanoriaujanti pagal EST. Po manimi, kitame bute, gyvena Danijelius, kuris kelia man pavydą savo sugebėjimu susikalbėti daugybe kalbu, o taip laisvai prancūziškai… Bet ne apie tai aš čia.

Jis gyvena pagal Merfio dėsnius. Viskas kas blogiausia gali atsitikti, būtinai jam atsitiks. Du sudaužyti veidrodžiai, dvi stiklinės patyrusios tą patį likimą, sulūžęs kranas virtuvėje, keletas iškritimų iš lovos, nepageidaujamos simpatijos iš vietinių prancūzų (vyriškos lyties…). Įdomiausia ir netikėtiniausia istorija buvo prieš kelias savaites. Vėlai vakare nulėkė jis į viešąją skalbyklą. Važiavus autobusu įlipo kontrolieriai, o jis niekaip negalėjo rasti kur padėjo mėnesinę abonemento kortelę. Gavo jis baudos kvitą, nulėkė į skalbyklą.Ir ten rado, kad abonemento kortelę buvo kišenėje. Palikęs nešvarius skalbinius skubėjo prie autobuso parodyti kontrolieriams, kad turi jis ją, bet jų jau nebuvo. O skalbyklos duris…automatiškai užsirakino. Tad kitą rytą turėjo 5 valandą keltis ir lėkti ten pasiimti drabužius, o vėliau užmokėti baudos.

Žiauru…ir žiauriai juokinga 😀 Su juo jaučiuosi kaip mama, nes turiu jį skubinti (bet vistiek su juo tenka vėluoti), visada priminti ar nepamiršo to ir ano…

Bet kad ir kaip ten būtų, tai vienintelis žmogus, su kuriuo galiu laisvai kalbėtis ir draugė skųstis, apie vietinių prancūzų charakterio ir proto sugebėjimus.

Dar apie jį. Jis gi serbas/kroatas, kuris beveik visą gyvenimą gyveno Vokietijoje, bet nemėgstantis vokiečių ir „stumiantis“ ant jų. Puikiai pramokęs „lituannien pratique“(praktinė lietuviška) kalbą, kuri skamba labai rusiškai (dabar man jau gėda dėl to) sugeba mane pralinksminti, kai esu labai pikta. Pamišęs dėl švaros, turintis keistų teorijų, kaip „Kam daryti dabar, jei gali padaryti rytoj“, „Serialai kaip knygos, tiek pat naudingi“, „Dešinė ranka nešvariems dalykams, kairė švariems“. Taip pat mėgstantis muilo operas („Marisol“ stiliaus), turintis dar sudėtingesnius maitinimosi įpročius nei aš (nevalgo žuvies, daržovių (tik salotas), sūrio…) ir verčiantis mane kęsti jo pomėgį apsipirkinėti. Nepakenčiantis gyvūnų, manantis, kad  svarbu pabaigti bakalaurą ir magistrą, o nelakstyti po pasaulį. Beto jis gimęs po mergelės zodiako ženklų, tad viską sudėjus turėčiau tikrai jo nemėgti…bet mėgstu. Jis mano broliukas iš Balkanų;)

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar