BlogasPavadinimas

Lietuviškas taupumas

Nauji metai- nauji batai. Ot ir ne. Naujas telefonas. Po trijų mėnesių bandymų atblokuoti senąjį,  keitinėjant skolintus aparatus ir taip pametant net kelerius metus atitarnavusią  „Ežio“ kortelę, supratau, kad reik ryžtingų sprendimo. Su tais aparatais man labai nesiseka (regis du esu paskandinusi…), tad jei galiu parašyt sms, užsistatyti žadintuvą, pasinaudoti skaičiuotuvu ir paskambinti kai reikia- man jis tobulas 😀 Ir dar jei galiu keletą kartų numesti ir nuo to jis nenukenčia. Tai kažkokį ir nusipirkau, bet deja labai mažas, vos randu rankinėje.

Jau prieš atvykstant žinojau, kad visus savo euriukus skaičiuosiu ir rašysiuosi kur išleidžiu. Tad jau ketvirtą mėnesį Exel’yje vedu “namų biudžetą”. Grįžusi į Lietuvą galėsiu vesti seminarus apie taupų gyvenimo būdą!. O kadangi aš laaaaaaaaaaaaaabai planuoju išlaidas, o tokių pastaruoju metu netikėtų pasitaikė vis daugiau, reikės gyventi dar taupiau. Žinau, žinau, jei nenorėčiau sutaupyti tų pinigų būtų užtektinai.  O dabar tai į „Kelionių“, tai į „Įdomiam gyvenimui po“ taupykles metu… Gerai, kad Europos Sąjunga dabar mane išlaiko. Smalsu kiek gaunu? 325 eurus (125 kišenpinigiai, 200 maistui).

“Kelionių” taupyklėje sutaupyti pinigai neužsilaiko, bet dėl to, kiek daug įspūdžių patiriu! Kaip kad išvykimo seminare viena mergina sakė: “Badausiu, bet keliausiu”. Neišsigąskit, nebadauju (toli gražu…).

O „Įdomiems gyvenimo iššūkiams po“  taupyklė palaipsniui pilnėja, o kartu šalia ir sąrašas, kokiom veiklom tos pinigelius planuoju panaudoti ( nors nedrąsu dar galvoti apie tai, bet bandysiu laikyti Lietuvoje prancūzų kalbos egzaminą DELF, bei labai noriu šokti ir t.t.)

P.S. Prancūzų paštas mane vis dar ignoruoja. Na kuris ten mano kūčiukus suvalgė?

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar