BlogasPavadinimas

Kas būtų, jei…

Vakar manęs paklausė, jei būčiau galėjusi pasirinkti, kokioje šalyje aš norėčiau būti gimusi ir užaugusi.

Sudėtingas klausimas. Tikrai žinau, kad tai nebūtų kur nors šiauriau, nes šaltis man ne draugas. Dievinu šiltas vasaras ir galimybę „pasikrauti“ saulės spinduliais gulint ant pievelės. Bet šioji parodė, kad kai gyvsidabrio lašelis pakyla aukščiau, nei 35-ta Celsijaus padala, aš tampu zombiu. Slepiuosi rūsiuose ar kur šalčiau, gulinėju ir laukiu sutemų.

Toje šalyje turėtų būti metų laikai. Dievinu rudeninių lapų šiugždėjimą, „geliančius“ skruostus nuo šalčio žiemą, pavasarinį vėją šiaušiantį ryškią, naujagimę žalumą ir vasaros gėlėtas pievas. Keliaudama ar tiesiog išeidama iš kiemo atrasčiau upę, mišką ar lauką.

Norėčiau būti gimusi šalyje, kurios istorija didinga ir įdomi. Buvo ir blogesnių, ir geresnių laikų. Žmonės, sugebėdavo pakilti ir kovoti. Manau, kad tai išmoko labiau vertinti valstybingumą, mylėti savo kultūrą.

Tai turėtų būti šalis, kurioje žmonės moka džiaugti gyvenimu, mąsto pozityviai, daugiau juokiasi negu verkia… Nors ne, tai utopija arba neatrasta bendruomenę Marse. Tad norėčiau gimti šalyje, kur žmonės moka paliūdėti, išgyventi sunkius laikotarpius ir dėl to moka įvertinti džiugias akimirkas su pačiais brangiausiais žmonėmis. Ir jie moka juoktis iš…kitiems nejuokingų dalykų. O dar dažniau moka pasijuokti iš savęs.

Žmonės, kurie mane suptų būtų atsakingi. Jie žinotų, kad jie patys savo gyvenimo šeimininkai. Ką jie patys susikurs, tą ir turės. Jie būtų darbštus, mokantis prisitaikyti prie nepatogių sąlygų.

Norėčiau būti augusi, šalyje, kurioje yra galimybių įdomiam gyvenimui. Bet, kad jos nebūtų paduodamos „ant lėkštutės“. Tada tos progos nebeatrodytų tokios reikšmingos. Ten galimybės susiranda tie, kurie jų verti.Taip pat toje šalyje turėtų gyventi nuoširdūs žmonės. Nuoširdžiai bendraujantis, pykstantis, be bereikalingo perdėto mandagumo ir paviršutiniškumo.

Seniai, seniai girdėjau, kad pakeisti pasaulį gali visi. Dabar tikiu, kad visi gali pakeisti kažkieno pasaulį. Tad aš norėčiau būti gimusi šalyje, kur užaugusi galėčiau prisidėti prie geresnio gyvenimo tiems saviems tautiečiams, kuriems mano pagalba yra reikalinga.

http://vjusta.fire.lt/files/2010/01/5-1024x768.jpg

Laimingas esu žmogus, nes gimiau ir augau būtent ten, kur ir norėčiau.

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar