BlogasPavadinimas

Jei būčiau Lietuvoje…

…balsuočiau savivaldos rinkimuose.

Manau, kad pasirinkimas neiti balsuoti, tai pasirinkimas neprisiimti atsakomybės už save. Atrodo, lengva išeitis- nebalsuosiu, nepadarysiu klaidos ir vėliau galėsiu skųstis kokia miesto tarybą yra bevertė, o meras milijonus renkasi. Ir galėsiu į šuns dienas dėti tuos, kurie išrinko juos. Juk aš nerinkau jų.

Man tai -bailio pozicija. Bandymas išsisukti nuo atsakomybės.

Jei tau tikrai tas pats, kas kitus ketverius metus bus atsakingi už tavo miestą, tai prižadėk, kad tau bus tas pats, kai dėl tavo pasyvumo išrinkta miesto taryba priims tave netenkinančius sprendimus (šildymo kainų augimas, ligonines uždarymas, mini atominės elektrinės statymas tavo kieme…). Prižadi?

Tai tuomet neik.

http://www.karikatura.lt/wp-content/uploads/savivaldybe2010.jpg

Iliustracija iš www.karikatura.lt

Nebalsuodamas tu nenubaudi  valdžioje esančių politikų, tačiau leidi jiems ir toliau išsilaikyti savo postuose. Kuo mažiau rinkėjų balsuos, tuo labiau tikėtina, kad partijos jau esančios valdžioje ir sutelkusios savo artimuosius, jų draugus ir nuolatinius, ištikimuosius rinkėjus nulems rinkimų rezultatus savo naudai.

O jei neini, nes nežinai už ką balsuoti, tai išjunk facebook‘ą ir pasidomėk. Nors ir fb apie kandidatus  galima rasti informacijos. Paieškok ką  partijos atstovai yra padarė naudingo tavo miestui. Yra tokių žmonių, kurie jau dešimtmečius sėdi šiltoje vietoje, nors jų įnašas niekinis. Tik nesiremk vietine spauda (turiu omenyje savo, Širvintų krašto, laikraščius, kurie tikrai nežino, kas yra objektyvumas ).

Aš šiais metai balsuočiau už tuos, kurie jau yra kažką padarė gero, ir toliau nori tai daryti (net jei ir jiems tai naudinga) arba už tuos, kurie dar neturėjo tos galimybės, bet savo kita veikla yra aktyvūs bendruomenės nariai ir taip prisideda prie mano krašto gerovės.

http://www.karikatura.lt/wp-content/uploads/valdiska_duona_seimas.jpg

Iliustracija iš www.karikatura.lt

Štai tokia yra mano pilietinė pozicija!

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar