BlogasPavadinimas

Tirpstančios kojos

Sėdžiu traukinyje ant grindų, įsipatoginusi kampe ir niūniuoju melodijas girdimas ausinėse, berašant tai ką dabar skaitote. Nors bilietą nusipirkau su nurodytą vietą, bet ji jau buvo užimta senutės. Gi negalėjau, jos iš ten išprašyti, nors pati jau kėlėsi užleisti „neteisėtai“ užimtos vietos. Dažnai autobusuose, metro, tramvajuose tenka stovėti, nes morališkai nepajėgiu neužleisti vietos… Turbūt tai lietuviško mentaliteto palikimas, nes jaunuoliai prancūzai taip niekad nedaro, tad senutės labai būna nustebusios, kai pasiūlau joms savo vietą.

Jaučiuosi tikra backpaking keliautoja (tik su kuprine ant pečiu). Jau teko miegoti oro uoste, traukiniais jau nukeliavau tūkstančius kilometrų, važiuoju į svetimą miestą, visiškai viena ir tikiu, kad mane ten svetingai sutiks nepažįstamieji. Štai įvykdysiu dar vieną asmeninį įššūkį- couchsurfin‘ti vienai ir pas vaikinus. Truputėli nerimauju, nes iš Maroko patirties žinau, kad dvi naktis (Marselyje tiek praleisiu)- tikrai maksimumas, kiek yra jauku ir  malonu svečiuotis, o Antibėse  nakvosiu iš viso net trys naktis. Bet ten susiradau labai keistai įdomia kompaniją… Žinot serialą, The Big Bang Theory? Man atrodo, kad ten būtent tokie vaikinukai;)

Iš tiesų maniau, kad jau nepavyks išlėkti pakeliauti po pietų Prancūziją po seminaro (kuris buvo super!), bet staigus sprendimai ir prancūzų neorganizuotumas lėmė, kad per sekmadienį susiradau kur nakvoti ir susipirkau visus bilietus…

Nors faktiškai, pietuose esu jau nuo penktadienio, bet tik dabar pradėjau jausti tą žavų jauduliuką ir įspūdžių bei nuotykių nuojautą. Keliauti- nuostabu!

Kai parodžiau savo kaimynui šūsnį bilietų, kuriuos teko nusipirkti, jis tik išsireiškia, kiek daug pinigų… Aš jam atvožiau, kad jis perka drabužius, daiktus, o aš kelionių įspūdžius. Jo argumentas- marškiniai liks ir po to, o kelionės vėliau “nebeapčiuopsi”. Nebeturėjau ką atsakyti…

Tiesa, čia tas kaimynas,  su  kuriuo 48h fb prabuvome pora. Padarėme eksperimentą, kaip kiti sureaguos. Išvada- mūsų draugai mus per daug gerai pažįsta;)

Labiausiai prajuokino ir…labai pamalonino Ilonelės komentaras… Daugiau like, nei dėl pačio statuso pakeitimo 😀

Tai tiek, kojos nutirpo… 😉


 

 

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar