BlogasPavadinimas

Pabėgimas į pietus: Juan-les-pins, Antibes

Nesėkmingai ieškojau nakvynės Nicoje, tad teko susirasti ją šalia esančiame kurortiniame miestelyje Juan-les-pins. Mano hostintojas Mandar – 24-ių indas, dabar besiginantis doktoranto laipsnį robotų technologijose. Jo kambariokas Andrè iš Kamerūno irgi busimasis doktorantas kažkokioje specifinėje informatikos srityje. Dievinu galimybę pabendrauti su tokių tautybių žmonėmis, su kuriais dar neteko. Kamerūniečiui prisipažinau, kad žinau tik tai, kad jo šalis Afrikoje ir, kad tikrai ne šiaurėje. Nedrįsau spėlioti, kaip kad dauguma sutiktųjų bando nusakyti Lietuvos geografinę padėtį (šalia Slovakijos, Kroatijos, Aliaskos? …). Dabar žinau, kad toje šalyje be nesantaikos vyrauja dvi religijos – krikščionybė ir islamas. Oficialios kalbos – anglų ir prancūzų, nes vietinių kalbų yra šimtai. Viename kaimelyje kalba vienaip, kitame kitaip. Valdžia „vaidina“ demokratiją, kadangi prezidentu tas pats žmogus jau daugiau nei dvidešimt metų. Žiniasklaida- laisva, kritika galima. Socialinė apsauga- tokios nėra. Nors šalis apdovanota daugybe iškasenų (deimantai, auksas, nafta…), bet ji vis tiek skurdi, nes nėra išvystytas jų panaudojimas, keliai pervežimui ir pan. Šalyje vyrauja agrikultūra, kadangi tam ypač palankios sąlygos- ir savanos, ir džiunglės…

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/230024_1832232324653_1205734072_31773475_5644365_n.jpg

Mandar juokiesi kai pasakiau, kad esu iš 8 tūkstančių žmonių miestelio. Su Indijos mastais nepalyginsi. Nuo pat gimimo buvo vegetaras, bet išvykęs į JAV pradėjo valgyti mėsą. Sakė, po pirmojo karto apsinuodijo, nes jo virškinimo sistema nežinojo kaip reaguoti į tokį svetimkūnį. Jautienos nevalgo (karvės gi šventos ten). Indijoje būti vegetaru visiškai lengva, nes maisto įvairovė didžiulė. Taip Indija atsidūrė mano Must- live sąraše. Tik apsilankyti nenorėčiau, nes išvysčiau tik tai ką pamato visi turistai, o trokštu išties pažinti kultūrą.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/226759_1832233164674_1205734072_31773477_353043_n.jpg

Pirmąjį vakarą nulėkėme į Antibese vykusi couchsurferių susitikimą. Eidama pagrindine barų gatve, pastebėjau, kad kažkas čia ne taip… Išgirsdavau, kad vos ne prie kas antro staluko žmonės kalba angliškai. Išgyvenusi 7 mėnesius regione, kuriame kalbant angliškai autobuse, žmonės perisukę žiūri, Antibes tapo atradimu. Kodėl taip? Antibese yra didžiausias Europoje privatus uostas, šalia yra įsikūręs Sofijos Antipolis,  kuriame norint dirbti/mokytis būtinai turi mokėti anglų kalba ir galiausiai, tai turistų mylimas miestas.Visoje Žydrojoje pakrantėje galima susikalbėti anglų kalba.
Nemažas būris buvo susirinkęs, bet aš vienintelė buvau couchsurferė kelyje, o visi kiti vietiniai, kurie dabar tik hostina žmones. Buvo smagu pasiklausyti, jų keistų patirčių. Pas vaikiną savaitę gyveno dvi merginos, kurios nežinojo dušo paskirties. Nors buvo žiema, langai visad buvo praviri 😉 Kitas vaikinas svečiavosi pas merginą, kuri turėjo tik vieną lovą. Sakė, buvo nejauku, bet ji iškart pasakė, kad yra homoseksuali. Tai ir miegojo kartu tris naktis. Viena prancūzė hostino vaikinuką. Viskas buvo gerai, bet jau atsigulus į lovas, jis priėjo ir paklausė „Ar galima bučinuko prieš naktį? „ ;D Nejauku, bet tai tik vienas procentas iš visų kitų patirčių, kurios buvo pozityvios.
Smagiai pasiplepėjau su kolumbiečiu, apie lietuvio kandidatavimą į prezidentus. Domėjosi ar Antanas Mockus irgi populiarus LT :)
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/227719_1832234084697_1205734072_31773481_2124257_n.jpg

Sekantį vakarą lėkėme į Mandar draugo vakarėlį. FB paskelbė ir visi susirinko 😉 Geek’ai!  Dauguma vaikinų- totalus informatikai, tad kai kurių jų juokų, net nebandžiau suprasti. Buvo labai įdomų, kad net du vaikinukai yra buvę Lietuvoje. Vienas Kaune, kitas Vilniuje ir Trakuose. Klausiau koks įspūdis…Sakė, kad ten visai kitaip nei vakarų Europoje. Taip pat susipažniau su Italu, kuris įsimylėjęs Švediją. Kasmet po kelis kartus ten nulekia. Jam ten utopiška šalis. Prancūzas tai po visą pasaulį bando kuo daugiau suskraidyti, nes jo tėvai dirba Air France, tad iki 26 jis turi labai didelę nuolaidą skrydžiams. Jau visose žemynuose pagyvenęs, tik ne Afrikoje.O vienas vaikinukas, tai labai keistas pasirodė. Susipažįstam: vardas, iš kur esi. O jis teigė esąs kinas (nei pro kur nepanašus į azijietį). Tad jam aš prisistačiau, kad esu iš Japonijos, o indas draugelis- iš Švedijos. O galiausiai pasirodė, kad rimtai iš Kinijos. Gimę, užaugo, laisvai kalba kiniškai, nes tėvai diplomatinę tarnybą ten atlieka. Nors turi dvi pilietybės (Kanados taip pat), bet prisistato kinu, nes taip smagiau.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/225614_1832234724713_1205734072_31773482_3029867_n.jpg

Vijokliais apaugusiuose apartamentuose gyvenau

Po tokių vakarų jaučiuosi pasikrovusi energijos keliauti ir pažinti pasaulį. Jaučiu, kad jau esu pasukusi gera linkmę ir matau, kiek dar daug galiu padaryti.

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar