BlogasPavadinimas

Geriausi iš geriausių (mano 2011)

Dar niekad nebuvo taip sunku apibendrinti visus praėjusius metus, kaip kad šiuos, nes jie buvo daugiau nei nuostabūs. Taip sakau kasmet, apie kiekvienus praėjusius, bet šie net buvusius “geriausius 2010” viršijo ženkliai. Kartelė dabar iškelta aukštai. Dėl tokių akimirkų, kurias man suteikė 2011 metai, aš ir gyvenu.

Kodėl šie metai buvo tokie nerealūs?

Dėl kelionių! 8 šalys, iš kurių net 6 buvo aplankytos pirmąjį kartą.

2011 žingsniavau Belgijos (Gentas, Antverpenas), Olandijos, Liuksemburgo, Monako, Italijos (Vingtimilia), Maroko, Lenkijos (Varšuva) ir žinoma, mylimosios Prancūzijos, kurioje daugiau nei pusę šių metų vis dar atlikinėjau savo  savanorystę. Prancūzijoje apsilankiau po kelis kartus Lilyje, Paryžiuje, nukeliavau į centrinę dalį -Turą, apkeliavau pietų Prancūziją (Montpellier, Sommieres, Marseille, Juan Les Pines, Antibes, Nice). Išskirsiu tris geriausias keliones.

  1. Marokas( 1,2,3,4,5,6, 7.) Nes tai kelionė pakeitusi manyje labai daug ką. Ten prasidėjo didžiuliai pokyčiai su manimi, mano pasaulėjauta. Tai buvo nuostabiausias gyvenime nuotykis.
  2. Lt’tripas. Gal keista, kad išskyriau kelionę Lietuvoje, bet išties, atradau savo šalį iš naujo. Ir žinoma, daug džiaugsmo suteikė tranzavimas, “valkatavimas”, nakvojimas pas įvairiausius žmones, aplankymas tokių vietų, kurios sustabdo akimirką (Nidos kopos!)
  3. Interrail kelionė (Belgija-Olandija-Liuksemburgas). Atradau, kad Antverpenas įdomiausias ir gražiausias miestas Belgijoje. Nerealiai gerai praleidau laiką Amsterdame (Amsteris1, Amsteris 2). Liuksemburgas  suteikė labai įdomios patirties couchsurfinant pas išskirtinius žmones 1, 2 , kurie mane  įkvėpė gyventi, taip kaip noriu aš.

Gyvenimas kelyje. Varginantis, bet suteikiantis tą malonų adrenalino jausmą. Daugiau nebesakau, kad norėčiau nuvykti ten ir ten… Sakau, kad vieną dieną ten tikrai nuvyksiu.

Dėl naujų išmoktų dalykų!

Kad ir kaip buvo sunku, bet dabar galiu pasakyt, kad aš, nors ir tikrai netobulai, bet kalbu prancūzų kalba. Įstojau į VU TSPMI ir ten vėl pradėjau jausti tą malonų virpulį, kai suvoki, kad tobulėji ir gauni naujų žinių. Išmokau keliauti pigiai ir įdomiai (couchsurfing/ryanair/tranzavimas). Supratau, kiek daug daiktų man nereik, drabužių, avalynės. Mano vartotojiškumo pradas mažėja nenumaldomai. Tapau taupesne, bet ne įspūdžiams,  kurie man patys vertingiausi. The best things in life aren’t things! Tapau party animal, moku linksmintis, šėlti, bet vėliau vėl tapti rimtąja Justina. Labai, labai svarbu, kad taip savimi niekados dar nebuvau pasitikėjusi! Tas pojūtis, kad galiu viską- suteikia sparnus.

YouTube Preview Image

Dėl iššūkių!

Mano 98 iššūkių sąrašas sumažėjo 8 punktais:

7. Paragauti „Happy Brownies“ Amsterdame

63. Įsimylėti (kaip kad ir pridera, buvo nelaimingas ir skausmingas įsimylėjimas. Keistas ir užklupęs netikėtai)

85.EST

75. Įkvėpti keliauti kitaip  ir 25. Keliauti su ypatingais draugais (įkvėpiau savo ypatingus draugus keliauti, nakvoti couchsurfing’o būdu, tranzuoti… Ačiū Jums, kad priėmėte tas idėjas ir tapote mano kompanionėmis, su kuriomis taip gera patirti tas akimirkas)

30. Įšokti į viešą fontaną  (tai tapo pomėgiu ir pradėjau Fontanų kolekciją)

36. Pralėkti su motociklu

95. Pradėti socialinį eksperimentą, kurį kol kas vadinu „Konstrukcijos projektu“ (netikėtai tai prasidėjo. Pavadinimas kitas- Mission.lt, bet idėjos tos pačios. Greit pasidalinsiu pirmosios misijos rezultatais.)

Dėl klaidų!

Skaičiau kažkurių metų ataskaitą ir ten gėdingiausias dalykas buvo “Farmville”… Šiais metasi gėdingų, kvailų, nesuvokiamų dalykų pridariau daug, bet nepaisant to, jei ne tos klaidos, nebūčiau tiek daug išmokusi. Bet vienas dalykas tikrai nieko gero neišmokė, tiesiog buvo klaida. Tai- rūkymas.

“If I did nothing wrong, I’d never do anything.”

“It’s better to beg forgiveness than to ask permission”.

YouTube Preview Image

Dėl sutiktų ir atrastų žmonių!

Kiekvienas  sutiktas žmogus man suteikė tiek daug: naujų minčių, požiūrių, istorijų, tikslų, svajonių. Pažindama juos  aš vis giliau pažinau save. O grįžus į Lietuvą  turėjau progą sutikti žmonių, kurie mane tiek daug išmokė, o taip pat iš naujo atrasti jau pažinotus žmones, savo draugus. Vieni tapo dar labiau ypatingesni, su kitais ryšis tapo visai kitoks.

“Good friends will help you move. REALLY good friends will help you move bodies.”

“A good friend will bail you out of jail, but a best friend will be in the next cell saying “that was fucking awesome”

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/216856_2055682190760_1205734072_32011050_2635547_n.jpg

Polandijos kelione greit turės naują tęsinį. Ta pati kompanija, bet kita vieta :)

Dėl savarankiškumo!

Prancūzijoje buvo lengva… ES tave išlaiko, o tu tik mėgaujiesi. Deja grįžus į Lietuvą, teko grįžti ir į realybę. Socialinės stipendijos negavau, tad teko suktis. Darbo paieškos, pokalbiai, bandymai ir galiausia likau prie to pirmojo darbo, kuris pats prisiderina prie mano aktyvaus visuomeninio gyvenimo. Teko priimti sprendimą- ar daugiau dirbti tam, kad galėčiau gyventi laisviau ir neskaičiuoti taip smarkiai visų išlaidų ar dirbti tik vieną darbą, išlaidas turėti dar kuklesnes, bet palikti savo gyvenime laiko mylimai ir mane realizuojančioje savanorystės pagrindu grindžiamoje veikloje. Pasirinkau antrąjį variantą. Sukuosi, išlaikau save (gerai, gerai… kartais vėluoju už bendrabutį susimokėt…)  ir realizuoju įdomioje veikloje, kuri mane įkvepia.

YouTube Preview Image

DU didžiausi šių metų atradimai, be kurių 2011 nebūtų buvę tokie.

1. Couchsurfing.com. Svečiavausi, priiminėjau svečius, keliavau su jais, tūsinau su jais. Mano gyvenimas Prancūzijoje pradėjo nesustabdomai gerėti būtent tada, kai pradėjau aktyviai veikti šioje bendruomenėje. Tai ne eilinė svetainė, tai… gyvenimo būdas.

2. Aš. Didžiuojuosi, kad peržengdavau save. Drįsau kai bijojau, dariau kai tingėjau, nebijojau peržengti komforto zonos ribų. Aš pati save stebinau ir buvau nenuspėjama. Supratau, kad aš galiu būti visokia!

Sunku patikėti, kad sekantys metai galėtų būti dar geresni. Bet manau, kad jau moku išnaudoti duotą gyvenimo laiką vis geriau ir geriau, tad tegul  kitų metų iššūkių iššūkis  būna pralenkti šiuos. O vadovausiuosi įdomaus gyvenimo formule-

„Išnaudok galimybes“

„Ieškok galimybių“

„Svajok ir planuok, kaip ir kada jas įgyvendinsi“

„Prisimink: kas tavęs nenužudo, tas padaro stipresnė“

„Visi vertingi dalykai reikalauja pastangų ir kantrybės“

“Padedama kitiems, padedi sau”

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar