BlogasPavadinimas

TSPMI #1

Keista ta vieta, paštininkų randama vokiečių g. 10. Nesugebu suprasti, kodėl aš  vis dar jaučiuosi visai patenkinta ja. Juk nemeluosiu sakydama, kad daugumai pirmakursių studijos pasirodo esančios visai kitokios, nei tikėjosi ir juos užklumpa nusivylimas. Taip gimsta tokios išmintis kaip ” Studijos TSPMI, kaip bandelė su džemu. Valgai, valgai, o džemo kaip nėra, taip nėra” (Gretos B. ir Justinos K. išmintis)

Bet visgi…  čia TSPMI į kurį stodama tikrai nesitikėjau daugybės dalykų. Pavyzdžiui…

  • … visos girdėtos istorijos, kad ten labai didžiulė konkurencija, visi tik ir ruošiasi perkasti vieni kitiems gerkles dėl geresnio pažymio ir galimybės būti pastebėtam dėstytojo. O buvo taip, kad sesijai vos ne visas kursas mokėsi iš bendros medžiagos, vos tik pradėjus mokytis- antrakursiai negailėjo patarimų ir savo sukauptų konspektų, o “kalbantys” grupiokai- buvo išsigelbėjimas nespėjus perskaityti visokių Hobsų, Monteskje ir pan.
  • … kad čia labai, labai sunku mokytis ir tenka krimsti knygas visą laiką. Manęs vis paklausia “Ar išties labai sunku mokytis TSPMI?” Atsakau labai nuoširdžiai, “Jei mokyčiausi tiek, kiek sako, kad reik- būtų žiauriai sunku”. Jei jau nori viską kalti iš eilės- prašom, aš deja dar turiu gyvenimą, kuris nėra tik TSPMI. Saikingai reikia mokytis, bet nepamiršti apie Rotacijos baubą ir Erasmus svajonę. Sesijos planą įvykdžiau- siekiau 8 vidurkio, kad turėčiau galimybę pretenduoti į mainus. Tuo labiau įvertinus, kiek daug nuveikiau per šį pusmetį (darbas, misjos, savanorystės organizacijos…) ir kad esu 38 savo kurse, kuo labai džiaugiuosi. Filosofijos Dievai padėjo ištaisyti ekonomikos velnius.
  • … kad nevers mūsų robotukų armiją. Gali būt, kad TSPMI turi planą ir plauna mums smegenis, net nepajaučiant to ir verčia mus busimąja valdininkų armija, kuri visa mąsto vienodai. Bet tai daro labai keistai arba labai protinga, vis primindama mums, kad mes turime mąstyti ir jaukdama smegenys su daugybe politinių teorijų, kurios viena kitai prieštarauja, o labiausiai praktikai. Bet, gal čia tik pirmakursės iliuzijos. Bus matyt.
  • … kad meluos, kaip visi tapsime super politikais. Niekas dėl to net nebando jaukti proto ir prisipažįsta, kaip išties yra- retas pastudijavę TSPMI į tikrąją politiką  išeina, ne dėl to kad jo niekas ten nelaukia, o turbūt dėl to, kad argumentuotai suvoki, kad LT politika- bardakas totalus.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/399515_2621811698757_1059146938_32384255_364425490_n.jpg
Suktas tas institutas….

Arba aš jį perkąsiu galiausiai, arba jis mane!

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar