BlogasPavadinimas

Lost in Finlandia (yksi)

Papasakosiu jums istoriją, kaip dvi lietuvaitės į Suomiją keliavo, kaip naktis praleido studentų vakarėliuose, buvo pamestos savo hosterio, pabudo kažkokiame kaime, kaip jas trikdė suomių vaikinų atvirumas, saunų gausumas ir jausmas, kai nenumanai kas įvyks po valandos… Bet apie viską nuo pat pradžių. Reik viską surašyt, kad nepamirščiau vieno įdomiausio ir keisčiausio savaitgalio šiais metais :)

O viskas prasidėjo… prie Gariūnų.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/393149_3282968392148_1205734072_32637775_286557751_n.jpg

Nusipirkus bilietus Kaunas-Tampere-Kaunas tik už 60lt, patraukėm penktadienio vėlią popietę į Karmėlavą. Planavome tranzuoti, bet šįkart reikėjo būti užtikrintoms, kad atvažiuosime laiku. Iškeliavome labai anksti, nusipaišėme net porą plakatų su kryptimi ir patraukėme prie Gariūnų esančios puikios tranzavimui vietos. Ten sutikome vaikinus, su kuriais pasisveikinus išaiškėjo, kad jie į Kauną keliauja. Pagal tranzuotojų etiketą, nuėjome toliau už jų, kadangi jiems pirmenybė tranzuot.
– Sėkmės jums,- vaikinukai šūktelėjo.
– Tai jums sėkmės!
Ir buvau teisi. Mes tik atsistojome, padarėme vieną nuotrauką, aš jau ruošiausi pasidėti daiktus ir išties pradėt tranzuot, bet net nespėjus tai padaryt- sustojo mašina. Tranzavime lyčių lygybės išties nėra. Na, o mus paėmęs vairuotojas Aurimas, kuris šiaip važiavo į Kauną, išsuko ir pavežė mus iki pat oro uosto. Tad atvykome labai anksti. Geriau anksčiau, nei vėliau, ar gi ne?

Kauno oro uoste buvau pirmąkart. Niekaip negalėjau suvokt, kur būtų galima įsigyti tų maišelių skysčiams… Jau priėjome prie saugumo posto, o kaip neturime maišelio, taip neturime. Darbuotojas klausia mūsų:

Ar turite skysčių bagaže?

Taip… bet niekur neradau, kur būtų galima rasti tuos maišelius.

Jie priešais jus esančiame aparate. (įmeti monetą, iškrenta burbulas su maišeliu)

Aš maniau, kad čia saldainių aparatas….

Regis, toks nuoširdus mano atsakymas papirko darbuotoją ir jis pats davė mums tuos maišelius. Jaučiausi “grynas kaimas”.

Vėliau, kažkokia griežtą Ryanair darbuotoja liepė man savo kuprinę kišti į matavimo dėžę.Tai padaryt buvo visai nesunku, nes mano naujoji kuprinė* yra labai ypatinga- tokia sukrentanti, tad jos išsipūtimas- apgaulingas. Deja už manęs ėjusi moteris su dviem vaikučiais stebuklingų kuprinių neturėjo, o kaip tik- dvi papildomas rankines, kurios jau nebetilpo į perpildytus jų bagažus. Piktoji darbuotoja nekreipė dėmesio į moters aiškinimus, kad ji pirko prekes jau “duty free” zonoje ir panašiai, tad aš priėjau prie jos ir pasiūliau įdėt tas rankines į savo kuprinę. Moteris pasimetę, bet sutiko, o darbuotoja neturėjo teisės dėl kažko priekaištauti, nes net su papildomomis rankinėmis, vis tiek atitikau dėžės išmatavimus.

Sulaukus skrydžio, ėjome per taką link lėktuvo ir vėl sutikome darbuotoją, kuriam aiškinau apie saldainių aparatą. Klausiu jo rimtai:

O čia vištos bėgioja?(vaikščiodamos per Karmėlava matėme laisvai vištą bėgiojančią visai netoli oro uosto)

Kas?, – juokdamasi sako jis.

Mačiau netoliese vištą lakstančią, tai gal ir iki čia jos atsibasto?

Ką jūs vartojate?

Vos neverkėme iš juoko. Aš išties nuoširdžiai maniau, kad įmanoma toms vištoms ten lakstyt…
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/523956_3283543486525_1205734072_32638104_497140960_n.jpg

Reik eit miegot, tęsiu ryt 😀

*naujoji kuprinė

Išties ji yra alpinistine ir labai sena, bet pilna keliautojų energijos. Ją išmainiau į dvi knygas, per mainyk.lt svetainę. Toji mergina, kuri mainė, ją gavo iš draugės tranzuodama į Paryžių. Toji draugė ją gavo iš savo dėdės, vieno pirmųjų alpinistų Lietuvoje. Nors ji išties nėra išvaizdi, bet man kažkuo labai žavi :)

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar