BlogasPavadinimas

Gera būt lietuve

Mano “lunch/dinner/tea buddy” Rahul (Taj Mahal), kuris tapo vienu geriausiu mano draugu čia (draugystė kartais juk matuojama, pagal galimybes šaipytis vienas iš kito  ir neįsižeisti, ar ne?) man padėjo suprasti, kaip puiku būti iš šalies, apie kurios egzistavimą daug kas nežino.

Kai prisistatau, kad esu iš Lietuvos, pamatau tą mielą veido išraišką, spinduliuojančią bandymą nuslėpti nežinojimą, kur yra mano šalis arba iš vis, kad tokia šalis egzistuoja. Kartais elgiuosi išties negerai ir pasitikslinu, ar žino, kur Lietuva yra? Kažkur prie Kazakstano? Kongo upės? Balkanuose? Negi Europos Sąjungoje? Tikrai Europos Sąjungoje, bet kur tiksliai…

Kuo tai gerai? Jei esi amerikietis, paskistanietis, artimųjų rytų pilietis, prancūzas, ispanas.. ir t.t. Turi susidurti su daugybe stereotipų ir nuomonių, kurios tikriausiai yra sukurtos žiniasklaidos. Apie Lietuvą beveik niekas nekalba (nors Indijoje rodė per žinias, apie mūsų mero Zuoko kovą su blogai mašinų parkuotojais…).

Tad man nereik kovot su kokiais tai išankstiniai stereotipais.

Tačiau, viena stereotipas žinoma yra… Rytų Europiečių palaidumas. Bet palyginus su tuo, ką tenka išgyventi tiems, kurie vadinami teroristais, pasaulio agresoriais ar panašiai, nėra jau taip blogai.

Tai vat. Gera būt iš šalies, apie kurią mažai kas žino.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/18853_1246331197491_6726646_n.jpg

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar