BlogasPavadinimas

Yes-Da-Evet!

 

1654861_753838571293721_1924040042_oEmir neslepė CS profilyje, kad jo anglų kalbos žinios yra ganėtinai silpnos, tačiau jis gyvena su šeima ir turi puikius kitų keliautojų atsiliepimus. Tai mane pastumėjo priimti jo pakvietimą pasisvečiuoti.  Ir išties nesuklydau, nes buvo visai smagu su juo kalbėti anglų-turkų-rusų kalbų mišiniu. Kalbėt ir susikalbėt. Jis 5 metus studijavo Bulgarijoje, Varnoje, o dabar dirba inžinieriu kompanijoje konstruojančioje laivus. Jo anglų kalbos žinios laivų terminologijoje yra išties turtingos, tačiau aš net ir lietuvių kalboje nežinau atitinkamų pavadinimų tiems dalykams. Emir stengiasi išmokti rusų kalbą ir jau sugeba vidutiniškai susikalbėti, tačiau jis trokšta išmokti anglų kalbą. Vaikinas išties daug keliavęs, tad dalinomės prisiminimais apie įvairias Europos šalis bei Maroką. Balandžio mėnesį jis keliaus po Ukrainą ir Gruziją, tad planuojame su juo dar susitikti ir Tbilisyje.

Vaikšiojant su Emir po Samsun jam nebuvo lengva parodyti kažką tokio, ko Dursun būtų neparodęs. Bet jis tikrai sugebėjo atrasti puikių vietų! Apsilankėme žymiajame laive „Bandirma“, kuriame įkurtas Ataturk muziejus. Aš rimtai pradėdu galvoti, kad turkai turėtų pradėti svarstyti apie savo šalies pervadinimą į Ataturkiją. Tačiau už tokius pokštus viešumoje gali ne tik baudą gauti, bet ir į kalėjimą keliauti.DIGITAL CAMERA

Samsun garsėja nuostabiomis pide. Tai balta duona užkepta su sūriu, saliamiu ar kitomis gerybėmis. Pietavome restorane, iš kurio atsiverė plati Samsun panorama. Vakare smagiai praleidome laiką žiūrėdami juokingus turkų komikų filmukus, maloniai pavakarieniavau su šeima ir atsisveikinau su Emir, kuris ankstų rytą išlekė į darbą. Jo mama pasirūpino, kad neišvykčiau alkana  ir įsodino į autobusą, vežantį į Trabzon. Ryto atradimas- balta duona, užtepta sviestu, ant viršaus medus ir užbarstyta riešutais. Labai skanu.

Kelionė autobusu mane žudo, tačiau bent jau turiu laiko pabūt su savimi, rašyti atsiminimus, bei skaityti straipsnius apie tranzavimą Turkijoje… Trabzon mieste ruošiuos praleisti beveik savaitę, nes iš daugybės gautų pakvietimų svečiuotis, net keli iš jų išties verti dėmesio. Mano pirmoji nakvynės vieta bus… hamam.

1902881_753838614627050_270762055_n
Emir tikras Fenerbahce fanas :)

 

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar