Kadangi šiandien simuliavau sirgau ir neėjau į mokyklą, turėjau progą išmėginti savo kulinarinius sugebėjimus. Ir triumfuodama galiu pasakyti, kad man pavyko 😀 Taigi, SVOGŪNŲ SRIUBA (literatūriškiau ČIPOLINO)
1-2 vid.svogūnai, 1 morka, 2-3 bulvės, 200g tepamo sūrio, prieskonių mišinio, žalumynų.
Užkaisti 1,5 l vandens. Supjaustyti norima forma bulves, keptuvėje apkepinti svogūnus ir morkas(truputeli sviesto ar aliejaus). Kai vanduo su bulvėmis truputį pavirs, suberti į morkas su svogūnais ir įdėti sūrį. Virti ant silpnos ugnies 10-15 minučių, kol išvirs daržovės. Prieš baigiant įmesti 1 šaukštą prieskonių mišinio ir pabarstyti tuo, ką auginat ant palangės (tikiuosi tai bus svogūnų laiškai, petražolės…).
Laaaabai skanu. Subalansuota lakto vegetarams, bet tiks ir …mėsaėdžiams 😀
O kadangi sergu, tai dar susipjausčiau svogūną ir užpyliau medumi su cukrumi. Tai dabar geriu jo sultys. Močiūtiški vaistai. Svogūnosultys-labai geras antibiotikas, ypač peršalus.
Comments are closed.