BlogasPavadinimas

Lęšių sriuba

Mano įvairovę praradęs maisto racionas pasipildė lęšiais.  Net pačiai buvo staigmena, kad jie tokie skanūs. Skonis primena žirnius, bet neturi to kartumo, kurio aš negaliu pakęsti. Pirmas, neprisvilęs bandymas su lęšiais- sriuba.

Reikės: 2 šaukštai augalinio aliejaus, 1 vidutinis svogūnas, 1 vidutinė morka, 1 česnako skiltelės, 200 g lęšių (pvz. žalieji), 100 g ryžių, 1, 2 l  daržovių sultinio,  truputėlis kalendros, druskos, maltų juodųjų pipirų.

Lęšius užpilame šiltu vandeniu ir paliekame valandėlei pabrinkti. Po valandėlės, įkaitintame augaliniame aliejuje apkepiname smulkintą svogūną, sutarkuotą morką ir išspaustą česnako skiltelę. Kai viskas suminkštėja, supilame sultinį, užverdame, sudedame lęšius ir ryžius.  Verdame ant nedidelės ugnies, kol lęšiai ir ryžiai suminkštės. Kai viskas bus išvirę, sudedame prieskonius. Išjungiam ir paliekam dar 5 minutėm  “paburbuliuoti”, o vėliau skanaujam:)

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar