BlogasPavadinimas

100daysofusa: XXII (China town)

https://sphotos.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/s720x720/295460_3849244388694_1591478334_n.jpg

Jeng

Įeini į kambarį, o ten skamba paukščių kalba. Kartais net kreipiasi į mane, nesuvokdami, kad tikrai nesuprasiu nei žodžio, tad tik atsakau “Čing Čang Čiung Ni Haau” ( garsų makalynė). Juokais kaltindama, kad mane apkalbinėja, palieku tą “China town” ir bėgu miškan arba prie baseino.

Nors susikalbėti išties nėra lengva, bet džiaugiuos, kad Jeng ir Feng atsirado. Kartais atrodo, kad jie iš kitos planetos, o tas išties įdomu. Mano kambariokės anglų kalbos žinios…minimalios. Aš suprantu, kad jai sunku. Pirmąkart išvykus, tiksliai nežinojo ką dirbs (o juodadarbiaut jai nėra tekę, muzikantė gi ji), kalbos nelabai moka… Tad globoju ją, lyg kokią jaunesnę sesutę iš Kinijos (nors jai 24-eri). Užleidau jai savo lovą, nors dėl to kartais miegu ant grindų (kai tingiu ropštis aukštyn į antrąjį aukštą lovos). Vis bandau ją ištempti iš kambario, kad prasiblaškytų… Mano kompiuteriu naudojasi daugiau, nei aš pati, nes saviškį pamiršo pasiimti.   Sunkiai jai sekasi dirbti, nes fiziškai silpna. O silpna, nes nevalgo, kadangi Kinijoje jaučiasi  stora. Sveria ji 46 kg, valgo kartą per dieną (kartais išgeria šilto pieno, sugraužia obuolį ar sausainį). Visi darbuotojai pasibaisėję dėl to, nes ji miniatiūrinė. Aš jaučiu sąžinės graužatį būdama visa tokia apvali/rubuili ir kapodama  sūrio pyragus, kurie TOKIE SKANŪS!!! Jeng baseine nesipliuškena, vengia saulės (balta gi nori būt), o aš ten vos ne kasdien mirkstu ir bandau įrusti.

Ji labai žavisi mano oda (vienas didžiausių mano rūpesčių), antakių forma (o aš gi tingiu juos net pešiot), krūtine (tegul valgo daugiau ir visur tada papilnėji)… Aš visiškai dabar ignoruoju makiažą, o ji kasdien dažosi prieš darbą nors truputi. O man ji atrodo  graži. Nors, kad ir kaip rasistiškai skambės, bet man visi azijiečiai atrodo vienodai ar bent labai panašūs.

 

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/601130_3822635923499_2141279940_n.jpg

Feng

Vaikinuko Feng anglų kalbos žinios ženkliai gausesnės, bet man suprasti jį labai sunkiai sekasi. O kai nesuprantu, jis pradeda garsiai šaukti, aš šaukti ant jo, kad nešauktų, nes šaukiamas žodis man vis tiek neatrodo aiškesnis ir suprantamesnis. Bet šiaip smagus jis, nors turbūt aš jį gąsdinu visa savo energija ir kai kurį čia vakarą mokiau ji kaip reikia šokti (buvo atvykus country muzikos grupė, tad ten taip išsitaškiau,  kad net kitą dieną eiliniai stovyklautojai man bevažinėjant/dirbant po stovyklavietę, man tai priminė).

Feng labai stengiasi tobulinti savo anglų kalbos žinias, daro pratimus, žiūri filmus… Bandžiau žiūrėti su juo filmus, bet visi tie “džekio čiano” stiliau filmai ne mano skoniui. Bet su abiem vaikinukais pasižiūrim siaubo filmų (aš klykauju, o tie mėgaudamiesi gąsdina mane). Buvau kinų porelę išsitempusi į mišką, prie upės, tai Jeng reikėjo vos nenešt, o Feng išties patiko. Aš ir pati jiems patinku, savo visais keistumais, drąsa lakstyti vienai miškais ir didele širdimi (čia jie taip sugalvojo!)

https://sphotos.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/562184_3822616003001_719863484_n.jpg

Miškinė

Facebook comments:

Profile photo of vjusta

Author: vjusta

rabbit follower

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar