Aš- sriubų vaikas. Pusryčiams, pietums, vakarienei… Galėčiau valgyti kasdien, nes po tokio maisto skrandyje šilta ir nesunku. Tik vat, kad mama nemėgsta improvizuoti šioje srityje(barščiai, kopūstienė…), tad tenka man užsiimti kampą virtuvėje ir bandyti atrastus receptus. Šįkart iš čia.
Reikės: 1/2 saliero, 1 poras, 1 nedidelis raudonas svogūnas, 2 vidutinės morkos, 1 šaukštelis sutarkuoto imbiero,1/2 smulkinto česnako, 200 gr pievagrybių, 1 litras daržovių sultinio, pipirai, druska.
Salierą, porą, pievagrybius susmulkiname ir verdame daržovių sultinyje. Susmulkintą svogūną ir sutarkuotą morką pakepinus keptuvėje supilame į bendrą puodą. Verdame 25 minutes, įmaišome imbierą, česnaką ir prieskonius. Dar paverdame 5 minutes ir jau galime skanauti. Labai “liesa”, bet skani sriuba